KARAYAZILILAR MEMNUN DEĞİL – İsim değişikliği için kanun teklifi sunuldu

29-01-2024
Rûdaw
Etiketler Karayazı Erzurum İsim Kanun Teklifi
A+ A-

Haber Merkezi – CHP Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum’a bağlı Karayazı ilçesinin adının “Güzelyazı” olarak değiştirilmesi için Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

Tanal teklifin gerekçesinde, Karayazı’nın “olumsuz anlam taşıyan” mevcut adının, ilçenin gelişimine ve imajına “zarar verdiğini” savundu ve isim değişikliğinin olumlu bir dönüşümün başlangıcı olacağını vurguladı.

Karar.com’da yer alan habre göre Mahmut Tanal, Karayazı’nın tarım ve hayvancılıkla uğraşan, geniş mera ve yayla alanlarına sahip olduğunu vurguladı ve ekonomik potansiyeline dikkati çekti

Tanal, ilçenin hak ettiği seviyeye ulaşması gerektiğini ifade etti.

Mahmut Tanal, isim değişikliğinin, ilçenin geleceğine yönelik önemli bir adım olacağını ve olumlu bir imaj yaratacağını savundu.

Karayazı’nın “Güzelyazı” olarak değiştirilmesi, hem bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin ön plana çıkarılmasını hem de ilçenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Türkiye'nin ikinci en yüksek yerleşim yeri olan Karayazı, 2.450 metre rakımda bulunuyor. İlçe, doğal güzelliklere, endemik bitki türlerine ve özellikle kırmızı benekli alabalıklara sahip. Ters lale türü gibi dünyada nadir bulunan çiçekler de Karayazı’da yetişiyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli