VİDEO - 3 yıldır her gün çimento içiyor: Tadı kahve gibi

30-09-2023
Hars Daing
Hars Daing
Etiketler Hars Daing Çimento Endonezya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Endonezyalı işçi Hars Daing tam 3 yıldır her gün bardak bardak çimento içiyor. Doktorların tavsiyelerine rağmen bu alışkanlığı bırakmayan Daing, “Zaten her gün çimento soluyorum, yutuyorum. Tadı kahve ve çaydan farksız” diyor.

Bazı insanlar hayatları boyunca etrafını şaşırtan şeyler yaparlar, bunlardan biri de üç yıldır her gün çimento içen Endonezyalı Hars Daing.

Daing, "Çimento yiyorum çünkü işim çimento. Tamamen çimento tozu olan binalarda çalışıyorum” diyor.

Bunu bir alışkanlık haline getiren Daing, muz yediğinde bile önce meyveyi çimentoya buluyor sonra yiyor.

Çevresindeki insanlar Hars Daing’in aklını yitirdiğini söylese de o bundan hoşlandığını belirtiyor.

Sağlık açısından çimento dudakları, ağzı, boğazı, mideyi ve bağırsakları yakabilecek tehlikeli, toksik bir madde olarak görülüyor.

Fakat Hars Daing, “Benim için çimentonun tadı kahve, çay ve su gibidir. Gayet normal bir yemek gibi. Çimentoda çalışmakla çimento yemek arasında ne fark var?" diyor.

İlk kez 2021 yılında çimento deposunda çalışırken yemeye başladığını belirten Daing, “Her gün çimento tozu çekiyordum. Çimento sağlığımı etkilemesin diye her gün Allah'a dua ettim. Sonra birazını suyla içtim ve böylece alıştım" diye belirtiyor.

Arkadaşları her gün işe geldiklerinde ilk önce Hars'ın hayatta olup olmadığına bakıyor. Fakat o alışkanlığını vaz geçmeden devam ettiriyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli