Kassam Tugayları noktada toplanan İsrail askerine baskın yaptı

03-12-2023
Etiketler Hamas Kassam Tugayları İsrail Gazze
A+ A-

Haber Merkezi – Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze’de İsrail askerlerinin bir araya geldiği bir alana saldırarak çok sayıda ölüme yol açtıklarını bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın Alemu’l Arabi haber ajansından (AWP) aktardığına göre, İzzeddin El Kassam Tugayları bugün Telegram üzerinden yaptıkları açıklamada, saldırının Gazze merkezindeki Juhor ad-Dik’in doğusunda İsrail askerlerinin konuşlandığı bir noktada meydana geldiğini bildirdi.

Açıklamada, söz konusu mevzi daire şeklinde üç adet anti-personel bomba yerleştirildiği ve ardından askerlere doğru patlatıldığı ifade edildi.

Ayrıca İzzeddin El Kassam Tugayları güçlerinden birinin söz konusu İsrail askerlerinin geri kalanlarını öldürdüğü bilgisi de verildi.

Times of Israel gazetesinde bugün erken saatlerde yer alan bir habere göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda iki askerin öldüğünü duyurdu.

Haberde, ölen iki kişiden birinin, Petah Tikva’dan çavuş Aschalwu Sama (20) olduğu bildirildi.

Nahal Tugayı'nda görevli çavuşun 14 Kasım’da yaralanarak dün hayatını kaybettiği de ifade edildi.

Diğer askerin ise, Cumartesi günü Gazze’nin merkezindeki çatışmalarda öldürülen 7. Zırhlı Tugay’ın 82. Taburu’nda görevli yedek asker Or Brandes (25) olduğu açıklandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli