Hizbullah ve İsrail'den karşılıklı saldırı

06-05-2024
Etiketler Hizbullah İsrail Golan Tepeleri
A+ A-

Haber Merkezi – Hizbullah, İsrail'in askeri üssüne katyuşa füzesiyle vurduklarını, İsrail ise Hizbullah'ın askeri kanadına ait 15 hedefin savaş uçaklarıyla bombaladıklarını açıkladı.

Hizbullah Hareketi, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kontrolundeki Golan Tepelerinde yer alan askeri üssüne katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah, yaptığı açıklamada, İsrail’in gece saatlerinde Lübnan’ın doğusundaki Baalbek kentindeki Safri beldesine düzenlediği saldırıya karşılık verildiğini bildirdi.

Açıklamada, İsrail’in Golan Tepelerinde yer alan Nafah Askeri Üssü'nün onlarca katyuşa füzesiyle vurulduğu kaydedildi.

Hizbullah daha sonra yaptığı açıklamada, İsrail sınırında yer alan yasa dışı Metula yerleşim biriminin güneyinde, askerlerin konuşlandığı binanın kamikaze insansız hava aracıyla vurulduğunu aktardı.

Saldırı sonucu İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İsrail ordusu: Hizbullah'ın 15 hedefi vuruldu

İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, Metula'ya yönelik kamikaze İHA ile saldırı gerçekleştirildiğini doğruladı.

Açıklamada, ölü ve yaralılar hakkında ise bilgi verilmezken Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Güçlerine ait Lübnan'ın güneyindeki El-Lveyza bölgesinde yer alan 15 hedefin savaş uçaklarıyla vurulduğu kaydedildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalarda 288 Hizbullah mensubu, 60 Lübnanlı sivil, 18 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile İsrailli 7 sivil ve 12 asker ölmüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Arap Birliği Zirvesi

Arap Birliği’nden çağrı: Tüm esirler serbest bırakılsın, Gazze’de BM gücü konuşlansın

Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen 33’üncü Arap Birliği Zirvesi sona erdi. Gazze'de yedi aydır süren savaşın temel gündem olduğu zirvede karşılıklı tüm esrilerin serbest bırakılması ve Gazze'de uluslararası bir barış gücünün konuşlandırılması çağrı yapıldı.