Neçirvan Barzani İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile bir araya geldi

06-05-2024
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi İran Hüseyin Emir Abdullahiyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Tahran’daki temasları kapsamında İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü.

Tahran’daki temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile görüşen Başkan Neçirvan Barzani, Hamaney ile görüşmesinin ardından İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, İran’ın Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkileri ele alındı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan taraflar, ticari ve ekonomik faaliyetlerin artırılmasının zemini ve fırsatlarını değerlendirdi.

Görüşmede İranlı şirketlerin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki projeleri de gündeme geldi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi ve genel durum ile bölgedeki son gelişmelere değinilen görüşmede bölgesel istikrarın korunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Başkan Neçirvan Barzani’nin bugün ayrıca ayrıca İran Meclis Başkanı Muhammed Bagır Galibaf ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Barzani’ye ziyareti sırasında Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcıları Cafer  Şeyh Mustafa ve Mustafa Seyit Kadir, İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab da eşlik ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yardımcıları

İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından hükümet acil toplantı yaptı

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından hükümet kurulu Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir başkanlığında acil toplantı yaptı.