Neçirvan Barzani ile Devrim Muhafızları Komutanı sınır güvenliği konusunu görüştü

07-05-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Tahran Tahran-Bağdat İran Devrim Muhafızları Ordusu
A+ A-

Tahran (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Tahran’da İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami ile bir araya geldi. Görüşmede her iki taraf istikrarın korunması ve gerilimin önüne geçilmesi konusunda mutabık kaldı.

Tahran’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Tahran, Erbil ve Bağdat ilişkileri, özellikle güvenlik alanlarından ele alındı.

İki taraf, sınırlardaki güvenlik ve istikrarın korunması ve güvenlik tehditleriyle mücadele edilmesi için İran ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki işbirliği ve koordinasyonun daha da güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

Toplantının bir diğer gündem konusu ise Ortadoğu'daki savaş ve çatışmanın bölgedeki duruma etkisi ve sonuçları ele alındı.

İki taraf, herkesin istikrarı korumak ve gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemek için çalışması gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede Erbil ile Bağdat arasında güvenlik ve askeri işbirliği, terör tehdidiyle mücadele ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer konuları da ele aldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli