DSG Komutanı Mazlum Abdi'den Reisi için taziye mesajı

21-05-2024
Etiketler DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Helikopter kazası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bir helikopter kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, sosyal medya platformu X hesabından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın önceki gün bir helikopter kazasında yaşamını yitirmesi nedeniyle yayımladığı mesajda İran halkına başsağlığı diledi.

Abdi mesajında “Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetin vefatı nedeniyle kardeş İran halkına en içten başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yüce Allah'tan kendilerine ve ailelerine rahmet, sabır ve teselli niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

İran devlet televizyonu, helikopter kazasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Arama kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmişti. Enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşılmıştı.

Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği aktarılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

ITC: Erbil ve Kerkük'teki yangınlarla ilgili 2 kişi yakalandı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) lideri, Kerkük ve Erbil’deki Kayseri çarşılarıyla Duhok’taki Çele çarşısının yaktıkları iddasıyla iki kişinin gözaltına alındığını failerin suçlarını itiraf ettiklerini söyledi.