CFWIJ: Jina Emini'nin haberini yapan gazeteci tutuklandı

23-09-2022
Etiketler Nilufar Hamidi Jina Emini İran Rojhılat
A+ A-

Haber Merkezi - Gazetecilikte Kadın Koalisyonu (CFWIJ), Jina Emini'nin hastaneye kaldırıldığını duyuran İranlı gazeteci Nilüfer Hamidi’nin tutuklandığını duyurdu.

CFWIJ’in Twitter hesabından yapılan açıklamada, gazeteci Nilüfer Hamidi’nin evine baskın yapan İran polisi tarafından tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, ahlak polisi tarafından darp edildikten sonra yaşamını yitiren Jina Mehsa Emini’nin hastaneye kaldırıldığını ilk olarak Hamidi’nin duyurduğu bilgisine yer verildi.

CFWIJ, Hamidi’nin bu hafta tutuklanan ikinci gazeteci olduğunu kaydetti.

Ne olmuştu?

Jina Mehsa Emini, Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girmiş  ve ardından 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti.

İran ve Rojhılat’ta Jina Emini için gösteriler sürerken en az 15 kişinin hayatını kaybettiği, 700 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Gösteriler, İran ve Rojhılat’ın birçok il, ilçe ve kasabasına yayıldı.

Şu ana kadar Tahran, Urmiye, Sine, Kerec, Tebriz, Meşhed, Kiş, Kirman, Yezd, Reşt, Bender Abbas, Abadan, Kirmanşah, Erdebil, İsfahan, Kazvin, Zincan, İlam, Mazenderan Hemedan başta olmak üzere birçok şehirde gösteriler düzenlendi.

En az 600 Kürt gösterici gözaltında

Öte yandan Hengaw, şu anda kadar son 5 günde en az 600 Kürt göstericinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını belirterek, 100 kişinin ismini doğruladıklarını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yardımcıları

İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesinin ardından hükümet acil toplantı yaptı

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğinin açıklanmasının ardından hükümet kurulu Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir başkanlığında acil toplantı yaptı.