Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak'ı ziyaret edecek

04-08-2023
Rûdaw
Etiketler Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İrak
A+ A-

Haber Merkezi – Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Al-Sahaf, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ağustos ayının ikinci yarısında Irak'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Al-Sahhaf, Irak Haber Ajansı’na (INA) dün yaptığı açıklamada, "Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney’i kabul etti. Görüşmede, Bağdat ile Ankara arasındaki işbirliği gözden geçirildi ve ikili ilişkilerin iki dost halkın çıkarına hizmet edecek şekilde güçlendirilmesi ve geliştirilmesinin yolları ele alındı. İki taraf ayrıca Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yaklaşan ziyaretini de ele aldı. Bakan Fidan'ın bu ayın ikinci yarısında Bağdat'a yapacağı ziyarette kalkınma yolu projesi de görüşülecek” dedi.

Sözcü Ahmed Al-Sahaf, Irak hükümetinin, yabancı şirketlerin Irak'ta yatırım yapmaları için imkan yaratacağını kaydetti ve "Türk şirketleri, Irak'taki inşa sürecinde önemli bir rol oynayabilir" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu yıl Irak'ı ziyaret etmesi planlanıyor, ancak ziyaretin tarihi henüz bilinmiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli