Bağdat'ta büyük patlama: Heşdi Şabi liderleri hedef alındı

07-02-2024
Rûdaw
Etiketler Bağdat
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen İHA saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiği, ölenler arasında bir Heşdi Şabi yetkilisinin de bulunduğu aktarıldı.

Rûdaw muhabiri Helkawt Aziz, “Bağdat’ta üç büyük patlama sesi duyuldu. Olay yerine gittikten ve yetkililerden aldığımız bilgiler ışığında 3 kişinin bulunduğu bir arabaya İHA saldırısı düzenlendi” dedi.

Saldırının Bağdat’ın Meştel semtinde olduğu bilgisini paylaşan Helkawt Aziz olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri, itfaiye ekipleri ve ambulansların sevk edildiğini söyledi.

Hedef alınan araçta Ketayib Hizbullah ve Heşdi Şabi yetkililerinin bulunduğu bildirildi.

Heşdi Şabi’ye bağlı bir Telegram hesabından paylaşılan bilgilere göre, saldırıda Ebu Kasım Sayidi adında bir yetkili öldürüldü.  

Olay yerindeki bir vatandaş saldırıya ilişkin, "Füzeler arabaya çarptı. Kime ait olduğunu bilmiyorum ama bir drone tarafından vuruldu" dedi.

Öte yandan saldırı sonrası olay yerinde toplanan çok sayıda Iraklı vatandaş, saldırılardan Amerika’yı suçlayarak 'Amerika en büyük şeytandır' sloganları attı.

Pentagon yetkilileri Bağdat'taki patlamalara ilişkin Rûdaw’ın soruların yanıtladı. Pentagon’dan yapılan açıklamada, “Bağdat'taki patlamalardan haberdarız” denildi.

Irak güvenlik ve askeri kurumları saldırıyla ilgili herhangi bir bilgi yayınlamadı. Öte yandan Irak hükümetinde de saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD savaş uçakları, üç ABD askerinin öldürülmesine misilleme olarak İran Devrim Muhafızları'na Irak ve Suriye'deki Tahran yanlısı silahlı gruplara saldırı düzenledi.

Saldırılarda en az 18 Iraklı Haşdi Şabi mensubu öldürüldü, 35 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli