Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği’ne roketli saldırı düzenlendi

08-12-2023
Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği
Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği
Etiketler ABD Büyükelçiliği Bağdat Irak Roket Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Sosyal medya platformlarında yayınlanan videolara göre bu sabah Bağdat'ta, ABD Büyükelçiliği’nin de bulunduğu Yeşil Bölge'de çok sayıda patlama sesi duyuldu.

AFP'nin aktardığına göre askeri yetkililer, ABD Büyükelçiliğine roketlerle saldırı düzenlendiğini bildirdi.

ABD savunma sisteminin saldırıya yanıt verip vermediği henüz anlaşılabilmiş değil.

Saldırıya ilişkin ABD Büyükelçiliği'nden açıklama geldi

Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği Sözcüsü saldırıya dair yaptığı açıklamada, bu sabah saat 04.15'te Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nin iki füzeyle vurulduğunu belirterek, "Elçilik kompleksinde herhangi bir hasar olduğuna dair bir bilgi almadık. Kimse saldırının sorumluluğunu üstlenmedi, ancak bunun Irak'ta serbestçe faaliyet gösteren İranlı milisler tarafından gerçekleştirildiğine dair göstergeler var" dedi.

Büyükelçilik Sözcüsü, "Bir kez daha Irak hükümetine, diplomatik elçilerin şahıslarını ve pozisyonlarını korumak için gerekli tüm tedbirleri alması yönünde çağrıda bulunuyoruz" dedi ve Uluslararası Koalisyon ortaklarını da buna dahil etti.

ABD Büyükelçiliği Sözcüsü, "Kendimizi savunma ve dünyanın her yerinde çalışanlarımızı koruma hakkımızı yineliyoruz" diye uyardı.

Bu arada Pentagon Sözcüsü Yardımcısı dün gece yaptığı açıklamada, Ekim ayından bu yana Irak ve Suriye'deki ABD kuvvetlerine karşı 78 insansız hava aracı ve füze saldırısı gerçekleştirildiğini söyledi.

3 Aralık’ta ABD, bir insansız hava aracı fırlatma alanına saldırı düzenlemiş ve kendisine “Irak İslami Direniş” adını veren gruptan beş kişiyi öldürmüştü.

Hamas ile İsrail arasındaki savaş 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'nde başladığından bu yana, İran yanlısı silahlı gruplarının ABD kuvvetlerine, Yemenli Husilerin de İsrail'e füze ve insansız hava aracı saldırılarına neden oldu.

Irak İslami Direniş Grubu, Irak, Kürdistan Bölgesi, Suriye ve Rojava’daki ABD güçlerine yönelik saldırıların çoğunun sorumluluğunu üstlendi.

Buna karşılık ABD, geçen ay Irak'ta İran yanlısı silahlı gruplara yönelik çok sayıda saldırı düzenledi. Ekim ayında ABD, Suriye'deki İran yanlısı silahlı gruplara da hava opersyonu düzenledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli