Basra’da korkunç olay: Ailesinden 11 kişiyi öldürüp intihar etti

09-05-2024
Rûdaw
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri / Rûdaw
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri / Rûdaw
Etiketler Irak Basra Cinayet Aile
A+ A-

Haber Merkezi - Irak’ın Basra kentinde bir kişi kendi ailesinden 11 kişiyi öldürüp intihar etti.

Olay, Erbil saati ile dün akşam 20.00 sularında meydana geldi. Failin yakınları failin herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi. Rûdaw'a konuşan Basra savcısı da “Soruşturmanın ardından sonuçları açıklayacağız" dedi.

Rûdaw muhabiri Mustafa Goran, dün akşam olayın meydana geldiği Şatul Arap ilçesindeki ailenin evinin önünde akraba ve komşularıyla konuştu.

Basra Savcısı ve Basra Emniyet Müdürü de olay yerinde incelemelerde bulundu. Yorum yapmaktan kaçınan Savcı, "Soruşturma sonrasında tüm sonuçları medyaya açıklayacağız" dedi.

Polis şefi daha önce yaptığı açıklamada, "Aile üyelerini öldüren adam ekonomik kriz nedeniyle psikolojik sorunlar yaşıyordu” dedi.

Ailenin silahlı kişilerce öldürüldüğü iddiası ise polis tarafından yalanlandı.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, çok sayıda sağlık ekibi soruşturma ekibinin yardımıyla cenazeleri ambulanslarla Basra Adli Tıp Kurumu'na taşıdı.

Aile üyelerinden biri Rûdaw'a şunları söyledi:

"Akşam bizi aradılar ve bu facianın yaşandığını söylediler. Adam Allah’a dua eden ve oruç tutan biriydi. Böyle bir olayın neden yaşandığını bilmiyoruz."

Söz konusu kişi, yakınlardaki iki evi işaret ederek, "İkisi de onun evi. Maddi durumu iyiydi" dedi.

Bir başka kişi de öfkeyle, "Biz onların akrabasıyız, kuzeniyiz, böyle olamaz. 11 kişiyi öldürdü. Annesi, erkek ve kız kardeşleri misafirdi. Hepsi öldürüldü. Küçük bir çocuk da dahil” dedi.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre failin öldürdüğü kişiler arasında annesi, karısı, damadı ve yedi çocuğu bulunuyor.

Başka bir vatandaş, "Ben onların amcasıyım. Hiçbir sorunu yoktu ve akli dengesi yerindeydi. Ne olduğunu öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

Rûdaw muhabiri, saldırganın borçları nedeniyle aklını yitirdiğine dair söylentiler olduğunu ancak akrabalarının bunu yalanladığını bildiriyor.

Bir mahalle sakini, "Sorgu hakiminden onları görmeme izin vermesini istedim ama reddetti. Cenazeleri  sadece uzaktan gördüm. İyi bir insandı. Bunu neden yaptığını bilmiyorum” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli