Irak Dışişleri Erbil’e düzenlenen saldırıyı kınadı

16-01-2024
Rûdaw
Etiketler Irak Kınama Saldırı İran Balistik füze Erbil
A+ A-

Erbil Rûdaw – Dün gece İran Devrim Muhafızları tarafından başkent Erbil’e balistik füzelerle saldırı düzenlendi.

Saldırı nedeniyle açıklama yapan Irak Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Erbil'e yönelik füze saldırılarını şiddetle kınadı.

Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, İran tarafından atılan balistik füzelerin Erbil'de sivil konutları hedef aldığı, masum sivilleri öldürdüğü, saldırıda bir Kürt iş insanı ve kızının hayatını kaybettiği ve iş insanının aile bireylerinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Irak hükümeti, İran'ın tutumunu Irak halkına ve bölgesel güvenliğe yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyor. Irak Hükümeti bu saldırılara karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne şikayet de dahil olmak üzere her türlü yasal işlemi başlatacak” ifadelerine yer verildi.

Açıklamaya göre Irak Başbakanı Şiya Sudani, saldırıyı araştırmak için Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı başkanlığında bir soruşturma komitesi kurulması talimatı verdi. Komisyonun yapacağı soruşturmanın sonuçlarının daha sonra kamuoyuna açıklanacağı ve böylece Irak ve uluslararası kamuoyunu yanıltmaya yönelik hususların açıklığa kavuşturulacağı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 10 balistik füze ile saldırı düzenledi. Saldırılarda Kürt iş insanı Peşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizeyi ve Dizayi’nin evinde bulunan Irak'ın Bağdat kentinde ikamet eden Süryani asıllı Hristiyan iş insanı Kerem Mikhail yaşamını yitirdi. Saldırılarda toplamda 17 sivil de yaralandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli