Irak’ta ABD üssüne havadan saldırı girişimi önlendi

18-10-2023
Etiketler Irak ABD Drone Hava Saldırısı Gazze İsrail
A+ A-

Haber Merkezi – İki ABD'li yetkili Reuters'e verdiği demeçte, ABD ordusunun bugün erken saatlerde Irak'taki güçlerini hedef alan bir saldırıyı önleyerek iki insansız hava aracını vurduğunu söyledi.

İsimlerinin açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkililer, saldırı nedeniyle kimden şüphelendiklerini  söylemeyi reddetti ancak saldırı, Washington'un, İsrail-Hamas savaşı nedeniyle bölgede artan gerilimin ortasında, İran destekli grupların faaliyetlerine karşı yüksek alarma geçtiği bir döneme denk geldi.

Yetkililer, dronların Irak'ın Amerikan askerlerinin bulunduğu Esad hava üssünü vurmaya çalışırken durdurulduğunu söyledi.

Olay, Gazze'de dün gece bir hastaneye düzenlenen saldırıda yüzlerce Filistinlinin öldürülmesinden birkaç saat sonra meydana geldi. Bu durum, Hamas'a karşı savaşa destek sinyali vermek üzere bugün İsrail'e giden ABD Başkanı Joe Biden için riski artırdı.

İsrail, Gazze’de hastanede yaşanan patlamayı Filistinli İslami Cihad grubunun başarısız roket atışına  bağladı ve sorumluluğu reddetti.

Filistinli yetkililer ise İsrail'in hava saldırısının hastaneyi vurduğunu belirterek İsrail'i katliam yapmakla suçluyor.

Irak'ta Gazze'deki savaş nedeniyle gerilim zaten yüksek durumda. Üst düzey Şii din adamı Ayetullah Ali el Sistani geçen hafta İsrail'i kınamış ve dünyaya Gazze'deki "korkunç vahşete" karşı durma çağrısında bulunmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli