Irak Cumhurbaşkanlığı, Latif Reşid’in yaralandığı yönündeki haberleri yalanladı

23-05-2023
Etiketler Irak Latif Reşid Cumhurbaşkanı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Abdullah Aliyawayi, Latif Reşid’in düşüp yaralandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Irak’ta bazı haber kanalları ve sosyal medya platformlarında Cumhurbaşkanı Latif Reşid’in Süleymaniye'den Bağdat'a dönerken uçaktan indiği esnada düştüğü, yüzünden yaralandığını ve kolu kırdığı öne sürüldü.

Rûdaw’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Abdullah Aliyawayi, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir durumun yaşanmadığını belirtti.

Aliyawayi, "Sayın Irak Cumhurbaşkanı önceki gün Süleymani'den Bağdat'a döndüğünde hava muhalefeti nedeniyle uçağı biraz geç de olsa normal ve güvenli bir şekilde indi. Kendisi iyi durumda. Dün birçok konuğu ağırladı ve bugün de konukları olacak” dedi.

Latif Reşid, 1944 yılında Süleymaniye'de doğdu. 1968'de Liverpool Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1976 yılında Manchester Üniversitesi'nden doktora yaptı. Yemen ve Suudi Arabistan'da FAO proje yöneticisi oldu. Irak Ulusal Kongresi (INC) Yürütme Konseyi üyeliğime seçildi. 1986'da Kürdistan Ulusal Birliği'nin İngiltere temsilcisiydi. 2004 yılında Irak Su Kaynakları Bakanı oldu. 

Ayrıca eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’ye müsteşarlık yaptı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli