Türkmen temsilciler Bağdat'ta Erdoğan'dan ne talep etti?

24-04-2024
Rûdaw
Etiketler Türkiye Erdoğan Bağdat’ta Irak Kerkük
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bağdat’ta bir araya gelen Türkmen temsilciler, Kerkük meselesi ve kota sisteminin kaldırılması dahil pek çok gündemi görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, (22/04/2024) Bağdat ziyareti kapsamında Türkmen temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya katılan Kerkük İl Meclisi Üyesi Sewsen Ceddu, Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmenin 30 dakika sürdüğünü, Türkmenlerin hak ve taleplerinin ele alındığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Sewsen Ceddu, Türkmenlerin “iki ülke arasında ulusal bir köprü oluşturduğuna” dikkati çekti.  

Türkmenlerin Erbil'deki temsilcileri Erdoğan'la kent ziyareti sırasında benzer bir görüşme yapma fırsatı bulamasa da, son Federal Mahkeme kararlarına ilişkin kaygılarını dile getiren mesajlarını çeşitli kanallardan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti. 

Kerkük meselesi

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf da, Kerkük meselesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kerkük meselesinin hassas olduğunu” Türkmenler ve Türkiye için çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

Maruf "Ortak yönetim kurulması kararlaştırıldı, aynı zamanda Türkmen cephesi olarak Kerkük Valisi'nin de Türkmen olmasını talep ediyoruz" dedi.

Rûdaw’ın çeşitli kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Kerkük'teki Türkmen temsilciler Kerkük Valilik görevine ilişkin projelerini sağlamlaştırmak için Erdoğan'dan destek talep etti.

Foto: Murat Kula

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli