İsrail'den Şam kırsalına ve Golan Tepelerine bombardıman iddiası

02-01-2024
Etiketler İsrail Golan Tepeleri Suriye Kuzey ve Doğu Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in Şam kırsalı çevresi ve Golan Tepelerini  bombalandığını, hasarın maddiyatla sınırlı olduğunu duyurdu.

Suriye Savunma Bakanlığı askeri bir kaynaktan alıntı yaparak şu açıklamayı yaptı:

“Bugün saat 04.35 sıralarında İsrail düşmanı, Şam kırsalı ve işgal altındaki Suriye Golan yönünden havadan saldırı düzenleyerek bölgedeki birçok noktayı bombaladı.”

Açıklamada, saldırının "küçük çapta maddi hasarla sonuçlandığı" belirtildi.

İsrail, Haziran 1967 savaşında Golan Tepelerinin bir kısmını ilhak etti. 1981'de Birleşmiş Milletler tarafından tanınmayan bir hareketle Golan topraklarını kendi toprakları olduğunu duyurdu.

25 Aralık'ta İran Tasnim Ajansı, Suriye'deki Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Radhi Musavi'nin, İsrail'in Şam'ın eteklerindeki Seyyida Zeyneb bölgesini hedef alması sonucu öldürüldüğünü duyurdu.

El Musavi'nin "Suriye'deki Devrim Muhafızları'nın en eski danışmanlarından biri ve 2020'de Bağdat havaalanı yakınlarında bir Amerikan baskını sırasında suikasta uğrayan Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani'nin arkadaşlarından biri" olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Suriye Savunma Bakanlığı, İsrail'in Halep şehrini hava saldırısıyla hedef aldığını ve bazı "maddi kayıplara" yol açtığını açıklamıştı.

Açıklamada, İsrail'in "Akdeniz yönünden Lazkiye'nin batısında, Halep şehrinin güneyindeki bazı noktaları hedef alan hava saldırısı" düzenlediği belirtildi.

İsrail, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde İsrail ile İslami Direniş Hareketi (Hamas) arasında savaşın başlamasından bu yana, özellikle Hizbullah bölgelerine yönelik Suriye topraklarını hedef almayı artırdı.

İsrail bu saldırıların gerçekleştirildiğini nadiren doğruluyor ancak Tahran'ın, özellikle Hizbullah aracılığıyla Suriye'deki askeri varlığını pekiştirme girişimleri olarak tanımladığı durumla karşı karşıya kalacağını doğruluyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli