Şam’da İran Devrim Muhafızları’na düzenlenen saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar

20-01-2024
Rûdaw
Etiketler Şam İsrail İran İran Devrim Muhafızları
A+ A-

Haber Merkezi - İran, bugün Şam'a düzenlenen  önde gelen beş Devrim Muhafızları üyesinin öldürüldüğü saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu ve "karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu" bildirdi.

İran Devrim Muhafızları, saldırıda yaralanan Muhammed Emin Samadi’nin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Tahran'ın "uygun zaman ve yerde" yanıt vereceğini söyledi ve İsrail'in “saldırgan ve provokatif saldırılarının tırmanmasını”ndan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kanani, "İran İslam Cumhuriyeti, Suriye'nin başkentine yapılan son saldırıya uygun zaman ve yerde yanıt verme hakkını saklı tutar" dedi.

Kenani, İsrail'in bölgedeki askeri eylemlerinin İsrail kuvvetlerinin savaş alanındaki "zayıflığını ve çaresizliğini yansıttığını" öne sürdü ve son saldırıyı "bölgede istikrarsızlık ve güvensizliği yaymaya yönelik umutsuz bir girişim" olarak nitelendirdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Şam'ın Mezze Mahallesi’ne düzenlenan saldırıda 10 kişinin öldüğünü bildirmişti.

İran Devrim Muhafızları istihbarat işlerinden sorumlu komutan yardımcısı Haj Sadık Omidzadeh ve yardımcısı Hac Golam Muharrem’in saldırıda öldürüldüğü kaydedilmişti.

Saldırıda öldürülen diğer iki Devrim Muhafızları mensubunun da Huseyin Muhammedi ve Said Kerimi olduğu bildirilmişti.

Reuters’a konuşan Suriyeli bir kaynak, Şam'da çok katlı bir binaya saldırı düzenlendiğini saldırıda Suriye askerlerin de hayatını kaybettiğini söylemişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli