Avukat Karaman: Demirtaş 'babama olan borcumu yerine getirmek üzere savunmamı yapacağım’ diyor

01-01-2024
Abdulselam Akıncı
Avukat Mahsuni Karaman / Rûdaw
Avukat Mahsuni Karaman / Rûdaw
Etiketler Mahsuni Karaman Selahattin Demirtaş Edirne Tahir Demirtaş Diyarbakır
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Selahattin Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, Demirtaş’ın taziyesi nedeniyle Diyarbakır’a gelmek istememesinin nedenini, “Bu tepki elbette ki yasına değil, kendi taziyesine ve halkına değil, kendisini  ve partili arkadaşlarını 7 yılı aşkın süredir rehin tutan bu siyasal sisteme, bunlara minnet etmemeye dönüktür” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş dün hayatını kaybetti.

Yeniköy Mezarlığında yapılan cenaze törenin ardından Tahir Demirtaş’ın cenazesi Mardinkapı Mezarlığında defnedildi.

Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığı ile babasının taziyesine katılmayacağını açıklamış ve bir mesaj paylaşmıştı.

“Demirtaş’ın tepkisi kendisi ve partili arkadaşlarını rehin tutan bu siyasal sisteme karşı”

Tahir Demirtaş taziyelerin kabul edildiği Liceliler Yas Evi'nde Rûdaw’a konuşan Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Karaman, “Geriye dönüp bakarsanız neredeyse Kobani davasında yargılanıp rehin tutulan siyasetçilerden annesini, babasını, kardeşini veya bir yakınını kaybeden kalmadı. Süreç içerisinde de bütün bunların nasıl bir trajediye yol açtığını hepimiz gördük. Sayın Demirtaş’ın bu taziyesi nedeniyle, yası nedeniyle Diyarbakır’a gelmek istememesinin altında temel olarak böyle bir protesto ve tepki var. Bu tepki elbette ki yasına değil, kendi taziyesine ve halkına değil, kendisini  ve partili arkadaşlarını 7 yılı aşkın süredir rehin tutan bu siyasal sisteme, bunlara minnet etmemeye dönük” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın böyle bir talepte bulunmayacağını kendilerine aktardığını dile getiren Karaman, talep etmesi halinde yüksek ihtimalle Demirtaş’a babasının cenazesine katılma izni verileceğini belirterek, “Bu yasal bir hak, daha önce de bir çok müvekkilimize verildi” dedi.

Mahsuni Karaman, Edirne’de hazır bulunan avukatların ihtiyaç duyulduğu halde gidip Demirtaş’la görüştüğünü söyledi.

Ankara'daki Sincan Cezaevi Kampüsünde görülen ve 18'i tutuklu 81 HDP'li siyasetçinin yargılandığı Kobani davasına yarın da devam edilecek.

“Demirtaş yarın savunmasını yapacak”

Dava ile ilgili duruşma sayısını artık kendilerinin de hatırlamadığını belirten avukat Karaman, “İnanın dosyadaki klasör sayısını da hatırlamıyoruz ama bu 70 küsur celselerden birisi. Sayın Demirtaş yarınki duruşmaya Edirne Cezaevinden SEGBİS üzerinden katılacak. Sayın Demirtaş’ın çıkıp savunma yapmasının altındaki temel mantık da şu; ‘Ben savunmamı halkıma yapıyorum, tarihe not düşmek için yapıyorum ve özelde de güncel durum itibariyle de babama olan borcumu yerine getirmek üzere savunmamı yapacağım’ diyor. Biz halkımızı, avukat arkadaşlarımızı yalnız bırakmamasını istiyoruz” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli