Özgür Özel: Erken seçim çağrısı yapmıyorum

02-04-2024
Rûdaw
Etiketler CHP Özgür Özel Yerel Seçim Erken seçim
A+ A-

Haber Merkezi – 31 yerel seçimlerinden birinci çıkan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel, “Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum” dedi.

Yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Özel, erken seçim olacaksa buna yine halkın karar vereceğini ifade etti.

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan CHP Genel Başkanı Özel, “Biz hatalarımızdan ders aldık, onlar tehlike çanlarını göremediler” diyerek yerel seçim sonuçlarını yorumladı.

Erken seçim talep etmeyeceklerini söyleyen Özel, "Erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek. Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum. 10 ay önce altı parti yüzde 25 oy aldık. 'Tek başına yüzde 38 benim oyum' dersek bu kibir olur. Türkiye ittifakının oyu içinde AK Partilisi de var, MHP’lisi de var, DEM’lisi de var. Seçimi kazandıktan sonra 'Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir' dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP’lilere haksızlık yapmış olurum” diye konuştu.

“Hatay'dan ümidi kesmiş değilim” diyen Özel, kaybettikleri Kırklareli için ise "Demek ki eksiğimiz vardı” ifadesini kullandı.

En büyük hayal kırıklığı Tunç Soyer

CHP lideri Özgür Özel, en çok memleketi Manisa'nın Soma ilçesinde seçimi kazanmalarına sevindiğini anlattı.

En büyük hayal kırıklığını İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Tunç Soyer'le ilgili yaşadığını söyleyen Özel, "Çağırdım, anlattım. Cemil Tugay’ın ankette en yüksek oyu alan iki isimden biri olduğunu kendisi de gördü. Yurt dışı görev teklif ettim, 'Onore oldum, çok sevindim' dedi, gitti, birkaç gün sonra çok kötü açıklamalar yaptı. En büyük hayal kırıklığım… Kimseye küskün değilim ama İzmir’de kazanmamız için hiçbir şey yapmadı. İzmir’de tehlike çanlarının çaldığı günler oldu. İzmir’i değil, kendisini düşündü. O yüzden çok kızıyorum ona” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.