AK Parti’de 5 bakanın koltuğu ‘sağlam’

02-05-2024
Rûdaw
Etiketler AK Parti Kabine Bakan Değişim Erdoğan
A+ A-

Haber Merkezi – AK Part'nin 31 Mart'taki yerel seçimde ikinci parti konumuna düşmesinin ardından sonbaharda kabinede değişiklik yapılacağı ve partide sadece 5 bakanın yerinin “sağlam” olduğu konuşuluyor.

Edinilen bilgiye göe Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti il örgütlerinden gelecek seçim raporunun ardından 15-16 Mayıs tarihlerinde il başkanlarıyla toplantı yapması bekleniyor. Toplantının ardından hem partide hem de kabinede de değişiklik yapılacağı öne sürülüyor.

Gazeteci Şaban Sevinç, olası kabine değişikliğine ilişkin sosyal medya hesabından “Teyitli bilgidir” diyerek paylaşımda bulundu.

Şaban Sevinç, kabinede sadece 5 bakanın yerini koruyacağını belirterek şunları söyledi:

“Teyitli bilgidir…

Koltuğu sağlam 5 Bakan…

31 Mart sonrası Kabinede değişiklik yaklaşırken Ankara’da kulislere yayılan bilgilere göre yeri sağlam görülen 5 bakan şöyle.

1) Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki özellikle deprem bölgesindeki performansı ve Hatay’ı AKP’nin kazanmasındaki rolü nedeniyle Erdoğan’ın takdirini kazanmış durumda. Hatay AKP için oldukça büyük önem taşıyordu. Ve Özhaseki’nin bunun başarılmasında öne çıktığı konuşuluyor.

2) İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Görev bilinci ve muhalif kesimden bile sempati toplaması nedeniyle Yerlikaya da Erdoğan tarafından takdir ediliyor.

3) MSB Yaşar Güler zaten siyasi kimliği olmadığı için değişmesi beklenmiyor.

4) Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hem Ortadoğu, hem de ABD bağlantıları ve Gazze olayındaki aktif mücadelesi nedeniyle Erdoğan’ın tuttuğu bir isim.

5) Ve tabi ki Mehmet Şimşek.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.