HEZKURD’dan ayrılanlar DILKURD’u kurdu

03-01-2024
Etiketler HEZKURD/HZK Kürtçe DILKURD Kürtçe Eğitim
A+ A-

Haber Merkezi - Kürtçe eğitimin resmileşmesi için yürüttükleri mücadele ile kamuoyunda tanınan Kürtçe Dil Hareketi Eğitim Derneği (HEZKURD/HZK)'den ayrılan bir grup, DILKURD ismi ile yoluna devam edeceğini duyurdu.

Konu hakkında yapılan açıklamada, bundan böyle Kürtçe Dil Gönüllüleri Birliği / DILKURD adıyla yolla devam edileceği kaydedildi.

Yeni yönetim kurulu üyelerinin de paylaşıldığı açıklamada şöyle denildi:

“HEZKURD olarak 15 Ekim 2020 tarihinde Kürtçemize hizmet amaçlı çıktığımız bu kutlu yola bugünden itibaren Kürtçe Dil Gönüllüleri Birliği / DILKURD adıyla mücadelemize daha geniş ve profesyonel bir birliktelikle devam etme kararı almış bulunuyoruz.

Kürtçe gönüllüleri birliği sivil, meşru, kültürel bir toplumsal yapılanma ve gönüllüler birlikteliğidir. Temel amacı; Kürtçenin anayasal güvence altına alınması ve Kürtçenin eğitim dili olmasıdır. Bu konularda tüm ulusal ve uluslararası kuruluşlardan, sanatçı ve çevrelerden, insan hakları savunucularından Bölgemizde ve ülkemizdeki kanaat önderlerinden, din görevlilerinden, seydalarımızdan ve siyasetçilerimizden destek ve dayanışma bekliyoruz. Talebimizin karşılanmasının toplumda derin bir huzura ve barış iklimine yol açacağı bilinci ve inancı ile hareket ettiğimizin bilinmesini arzuluyoruz.

DILKURD Yürütme Kurulu üyeleri de açıklandı

Buna göre DILKURD Yürütme Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Fevzi Bulgan, Makbule Serçe, Veli Çelik, Aysel Esenli, Kurtuluş Baştimur, Canan Yıldırım, Leyla Sıdık, Ramazan Taşdemir, Sibel Naral, Arife Dündar, Ahmet Özgüven, Sabri Akgönül, Mehmet Sait Öztürk, Mehmet Nuri Çiftçi, Doğan Tendik, Selman Soner, Nevzat Yeşilbağdan, Adem Ok.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli