Yerlikaya'dan İBB adaylığı sorusuna yanıt

05-12-2023
Etiketler Ali Yerlikaya İstanbul Seçim Adaylık
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İBB Başkanlığına aday olacağı iddialarını yalanladı.

İçişleri Bakanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Yerlikaya, İBB Başkanlığına aday olacağı iddialarını "Öyle bir durum söz konusu değil" diyerek yalanladı.

Yerlikaya’ya ayrıca, "Neden kendisini bir önceki bakan Süleyman Soylu’ya göre hem muhalefet hem de kamuoyundan daha çok destek gördüğü" sorusu da soruldu.

Yerlikaya gazetecinin sorusunu, “Sizce değişen ne oldu?” diyerek yanıtladı ve şöyle devam etti:

 “Ne olmuş olabilir? Ben bu bakanlığa 22 yaşında girdim ve 33 yıl bu bakanlıkta çalıştım. Şırnak, Tekirdağ, Gaziantep ve İstanbul’da mülki idari amiri olmanın onuruyla hareket etmeye çalıştım. Tecrübe kazandım. Pek çok olaylar yaşadık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Bu Türkiye Yüzyıl’ında 16 madde var, 8. Maddesi ‘Huzurun yüzyılı’ diyor. Burada sayın cumhurbaşkanımızın bizden isteği var, diyor ki sayın bakan, mesai arkadaşlarınla, bu görevi yaparken 85 milyon vatandaş için huzur sağlayacaksın ve bunu koruyacaksın. Talimat bu. İlk talimatını söylüyorum, başta terör, şehir eşkıyaları, zehir tacirleri, düzensiz göç ve kaçakçıları ve asayişle ilgili tüm meselelerde gece gündüz demeden çalışacaksın.

Biz zor bir görevin altına girdiğimizi biliyoruz. Bu zor bir görev. Ama eğer birlik beraberlik dayanışma olduğunda kutuplaştırıcı değil birleştirici olursak, o zaman yaptığımız işin bereketi oluyor, yaptığımız için toplumda bir karışlığı oluyor.”

AK Parti'de adaylık süreci

AK Parti yerel seçimler öncesi aday belirleme çalışmalarını sürdürüyor, temayül yoklamaları tamamlandı.

Devam eden anket çalışmalarıyla ilgili bir rapor hazırlanıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Ankara ve İstanbul dahil adayların 15 Aralık'tan itibaren belirlenmesi planlıyor.

Ali Yerlikaya kimdir?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1968 yılında Konya'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamladıktan sonra, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1990 yılında kaymakamlık mesleğine başlayan Yerlikaya; Erzin, Felahiye, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 2003-2004 yıllarında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, 2004-2007 yılları arasında ise Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Ali Yerlikaya; 2007'de Şırnak, 2010'da Ağrı, 2012'de Tekirdağ, 2015'te Antep, 2018'de İstanbul Valisi olarak atandı.

Yerlikaya son olarak 3 Haziran 2023'te İçişleri Bakanlığı görevine atanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli