Eski İYİ Partili Ensarioğlu’ndan Kürtçe seçmeli ders çağrısı: Dillerimizi sahipsiz bırakmayalım

06-02-2024
Rûdaw
Etiketler Salim Ensarioğlu Kürtçe Kürtçe seçmeli ders
A+ A-

Haber Merkezi – Şeyh Said tartışması nedeniyle İYİ Parti’den istaifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Salim Ensarioğlu, seçmeli ders tercih sürecinin devam ettiğini belirterek, “Seçmeli Zazaca ve Kürtçe dersleri için halkımızdan rica ediyorum. Dillerimizi sahipsiz bırakmayalım” dedi.

Salim Ensarioğlu, konuyla ilgili X hesabından açıklamada bulundu. “Çocuklarımız ile kayboluşa mani olalım” diyen Salim Ensarioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Okullarımızda ikinci yarıyıl bugün itibarıyla başladı. Bu vesileyle tüm çocuklarımıza, ailelere ve öğretmenlere hayırlı ve başarılı bir dönem diliyorum. Allah zihin açıklığı versin. 5-6-7-8. sınıflardaki çocuklarımız için Kürtçe ve Zazaca (Kurmancca ve Zazaca) seçmeli ders hakkı bulunmaktadır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi seçmeli ders tercih süreci başladı. Tercihleri yapmak için son gün 12 Şubat 2024. Seçmeli Zazaca ve Kürtçe dersleri için halkımızdan rica ediyorum. Dillerimizi sahipsiz bırakmayalım. Çocuklarımızı bu derslerden mahrum bırakmayıp dilimizin kaybolmasının önüne geçelim. Dilin kaybı bir milletin kimliğinin kaybıdır. Çocuklarımız ile bu kayboluşa mani olalım.”

Ne olmuştu?

Ensarioğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili iken Diyarbakır’da bir bulvara Şeyh Said Bulvarı adının verilmiş olması nedeniyle başlayan tartışmalara dahil olmuştu. MHP ve İYİ Parti ile kimi politikacı ve gazeteciler   bulvara Şeyh Said’in adının verilmiş olmasına hakaret ederek karşı çıkmışlardı.

Bunun üzerine de Ensarioğlu, “Bu tür ithamları ifade edenler toplumsal kutuplaşmayı derinleştirmek dışında herhangi bir amaca hizmet etmeyenlerdir. Biz toplumun tüm değerlerine saygı ve hürmeti bir hafıza barışı olarak görüyoruz” demişti.

Ensarioğlu, açıklamaları nedeniyle İYİ Parti tarafından disipline sevk edilmiş, Ensarioğlu da 15 Aralık 2023'te İYİ Parti'den istifa etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.