TKP: Biz Maçoğlu'nun Kadıköy’de aday olmasını planlamamıştık

07-01-2024
Rûdaw
Etiketler Fatih Mehmet Maçoğlu Aday Kadıköy Dersim
A+ A-

Haber Merkezi - Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul’da CHP seçmeninin çoğunlukta olduğu Kadıköy ilçesinde Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi üzerine, Türkiye Komünist Partisi (TKP) açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türkiye Komünist Partisi’nin konuyla ilgili değerlendirme süreci devam etmektedir" denildi.

TKP’nin, Maçoğlu’nun Kadıköy’de değil de İstanbul ya da İzmir’de başka ilçelerde aday olması gerektiği düşüncesiyle hareket ettiği belirtilen açıklamada, “Kadıköy, TKP’nin bu bağlamda gündeminde olan bir ilçe değildi. Kadıköy’de yıllara dayanan bir çalışmanın ürünü güçlü bir örgüte sahip olmakla birlikte partimiz sayın Maçoğlu’nun İstanbul ya da İzmir’de başka ilçelerde aday olması gerektiği düşüncesiyle hareket etti. Kuşkusuz sayın Maçoğlu ve SMF’nin bu konudaki tercihlerine saygı duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Değerlendirme sürecinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu aşamadan sonra TKP kendi içindeki değerlendirme sürecini en kısa sürede tamamlayacaktır" denildi.

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) tarafından önceki gün, "Maçoğlu yoldaşımızın İstanbul’un Kadıköy ilçesinde TKP çatı partisi altında demokratik, sol-sosyalist güçlerin ortak adayı olarak yerel seçimlere girmesini karar altına almış bulunmaktayız” açıklaması yapılmıştı.

Maçoğlu halen Dersim Belediye Başkanı görevini yürütüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.