HPG, Şırnak’ta 2 üyesinin yaralı yakalandığını duyurdu

07-07-2023
Etiketler Şırnak Beytüşşebap TSK PKK HPG Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi – HPG, 22 Haziran’da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2 üyesinin "ağır yaralı olarak yakalandığını" açıkladı.

PKK’nin askeri kanadı HPG’den yapılan yazılı açıklamada, son dönemde düzenlenen operasyonlara dair bilgilere yer verildi.

Açıklamada ayrıca 22 Haziran’da Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bulunan Sixurpaşa bölgesinde 2 HPG’linin yakalandığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamada 21 Haziran’da bombardıman düzenlendiği, 2 HPG üyesinin de bombardımanda ağır yaralandığı ve sonrasında yakalandığı bilgisine yer verildi.

Ağır yaralı olarak yakalanan HPG üyelerinin “Alişer” kod adlı Murat Yalçın ve “Maaz” kod adlı Bışar Bahadır oldukları kaydedildi.

Öte yandan 22 Haziran’da Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Beytüşşebap kırsalında “Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu” adı verilen operasyonun düzenlendiğini belirterek Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunmuştu.

Türkiye İçişleri Bakanlığı da söz konusu operasyona dair resmi sitesi üzerinden yazılı açıklama yapmış, açıklamada operasyonun Van İl Jandarma Komutanlığının istihbaratıyla Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yapıldığı bildirilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

MSB: İran’a Akıncı İHA ile gece görüş kabiliyetli Cougar helikopter gönderildi

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada “İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere 1 Akıncı İHA ve 1 gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir” denildi.