İstanbul’da ‘Kadın Gazetecilerin Güvenliği Paneli’düzenleniyor

07-12-2019
Gülbahar Altaş
Etiketler Kadın Gazeteciler
A+ A-

Haber Merkezi- Kadın Gazeteciler Koalisyonu (Coalition For Women In Journalism- CFWIJ) ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) işbirliğiyle İstanbul’da “Kadın Gazetecilerin Güvenliği Paneli” düzenleniyor.

İstanbul’da, CFWIJ ile TGS işbirliğiyle 16 Aralık saat 12:00’da TGS Akademi’de “Kadın Gazetecilerin Güvenliği Paneli” gerçekleşecek.

Gazetecilikte Kadın Koalisyonu Kurucusu Kiran Nazish ve Küresel Danışma Müdürü Sulome Anderson, panelde konuşmacı olarak yer alacak.

CFWIJ heyeti, panelde Türkiye'deki kadın gazetecilerin güvenlik sorunları hakkında konuşacak.

Kiran Nazish, özellikle tutuklu kadın gazetecilerin en çok olduğu ülkelerinden biri olan Türkiye'de, bir koalisyonun gerekliliği ve çalışmalarına değinecek.

Sulome Anderson ise, deneyimleriyle alandaki mevcut tabloyu gözler önüne serecek.

Panelde, tutuklu kadın gazetecilere ilişkin hazırlanan Türkiye raporu da sunulacak.

Kadın ve LGBTİ + Komisyonu üyesi olan Şafak Timur ve Gülfem Karataş’ta, TGS'nin çalışmalarını paylaşacak.

Kadın gazetecilerin güvenlik meseleleri hakkında önemli çalışmaları olan Şafak Timur ve Gülfem Karataş, Türkiye'deki gazetecilik alanındaki yerel dinamikleri ayrıntılı bir şekilde anlatacak.

CFWIJ tarafından yapılan açıklamada, panelin olağan etkinliklerden farklı olacağı belirtildi.

Açıklamada, “Etkinliğin hemen ardından gazeteciler için daha güvenli bir ortam yaratmaya yönelik bazı pratikleri ortaya koyacağımız ve bunları hangi kaynaklarla sunabileceğimizi tartışacağımız bir masa toplantısı düzenleyeceğiz. Bu toplantı sayesinde, kadın gazetecilerin Türkiye'deki gazetecilik faaliyetleri sırasında karşılaştığı güncel sorunları tartışma fırsatı bulacağız” denildi.

Kadın gazetecilere yönelik küresel bir destek örgütü olan Kadın Gazeteciler Koalisyonu (CFWIJ), dünyanın dört bir yanındaki birçok ülkedeki kadın gazeteciler için mentörlük projesine öncülük eden ve kadın gazeteciler için özgür basın ortamına odaklanan ilk örgüttür.

Kadın Gazeteciler Koalisyonu, dünyanın herhangi bir yerindeki kadınlara yönelik her türlü suistimalin durumunu ayrıntılı bir şekilde belgelemektedir. Bireyler ile kurumları biraraya getiren sistemde, kadın gazetecilerin endüstride çalışmasına yardımcı olmak için gereken deneyim ve danışmanlığı bir araya getiriyor. Koalisyonun amacı, kadın gazetecilerin güvenle çalışabileceği ve gelişebileceği güçlü bir mekanizma geliştirilmesine yardımcı olmaktır.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli