Mehmet Uçum, Ahmet Hakan'a cevap verdi, polemik sürüyor

09-04-2024
Rûdaw
Etiketler Mehmet Uçum Ahmet Hakan Van Polemik Arşiv Devlet Hukuk
A+ A-

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Mehmet Uçum, Van'da, DEM Parti'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararının geri alınmasına karşı çıkan AK Partililere “Devletin arşivi vardır, devlet arşivine not eder” şeklinde tepki göstermişti.

Mehmet Uçum’a tepki gösterelerin arasında gazeteci Ahmet Hakan da vardı.

Ahmet Hakan “devlet tarafından not edildi” sözlerinin AK Partililere yönelik olduğunu belirterek “Mehmet Uçum’un kullandığı dilde sorun var” demişti.

Bunun üzerine Mehmet Uçum, Ahmet Hakan'a kısa bir cevap gönderdi.

Gazeteci Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında Uçum’un cevabına yer verdi.

Uçum'dan Hakan'a giden yanıt şöyle:

“Ahmet Bey. Size kıymet veririm. Önerinize de bir şey demem, ancak bunun bir ezberin etkisi olduğunu söylemek isterim. Toplumun hafızası, devletin arşivi vardır. Yaşanan olayları toplum hafızasına kaydeder, devlet arşivine not eder. Bu durum toplumsal ve siyasal bir gerçektir. Bunu herkes bilir ya da hisseder. Bu gerçeği ifade edince sorunlu olduğunu söyleyenler ya farkında değildir ya da sahtekardır. Benim yaptığım hakikatin ifadesinden başka bir şey değildir. Bundan sonra da yapabildiğim kadar hakikatin sözcüsü olmaya devam edeceğim.”

“Devlet arşivine not eder’ ifadesine itirazım var”

Ahmet Hakan da Uçum’un cevabı üzerine şöyle dedi:

“Yaşanan olayların toplumun hafızasına kaydedildiği saptaması çok doğru bir saptamadır. Buna hiçbir itirazım olmaz. Ancak ‘Devletin arşivi vardır, devlet arşivine not eder’ ifadesine itirazım var. Devlet adına kim arşiv tutmaktadır? Bu arşivin tutulmasındaki maksat nedir? Bir kişi, bir görüş açıkladı diye devlet niye onu arşivine kaydetmektedir. Bunun fişlemeden farkı nedir? Bunların açıklığa kavuşması gerekiyor sanırım.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.