Osman Kavala yeniden yargılanmayı talep etti

09-05-2024
Rûdaw
Etiketler Osman Kavala
A+ A-

Haber Merkezi - 2 bin 382 gündür Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala, yeniden yargılanmayı talep etti.

1 Kasım 2017 tarihinden bu yana tutuklu olan Kavala, 15 Temmuz darbe girişimi davasında “Hükumeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Yaptığı basın açıklamasıyla yeniden yargılanmayı talep eden Kavala şunları söyledi:

“Bariz hak ihlalleri içeren, delillere dayanmayan mahkumiyet kararlarının verildiği, suçsuz insanların yıllar boyu hapis kalmalarına yol açan davaların yeniden görülmesi temel hukuk ilkelerinin ve insan haklarına saygının gereğidir.

Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları sadece başvuranların değil her yurttaşın adalet talep etme hakkıyla doğrudan ilgilidir. Adalet herkes için gereklidir. Her yurttaşın hayatı ve hakları eşit derecede değerlidir.”

Gazeteci Abdulkadir Selvi son günlerde art arda yazdığı yazılarla Osman Kavala'nın "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan mahkum edildiğini ancak söz konusu hükümetin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte ortadan kalktığını, bu nedenle yeniden yargılamanın önünün açıldığını belirtiyordu.
 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

MSB: İran’a Akıncı İHA ile gece görüş kabiliyetli Cougar helikopter gönderildi

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada “İran Cumhurbaşkanı ve heyetinin helikopterinin arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere 1 Akıncı İHA ve 1 gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter görevlendirilmiştir” denildi.