Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

11-01-2024
Rûdaw
Etiketler AK Parti MHP Erdoğan Numan Kurtulmuş Devlet Bahçeli
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti. 2024'ün ilk Cumhur İttifakı zirvesinin ana gündem maddesi yerel seçimler olurken, emeklilere yapılacak zam da ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda iki liderin belediye başkan adayları ve emeklilere zammı konuştuğu öğrenildi.

Basında yer alan haberlere göre, görüşmede yerel seçimlere haftalar kalması nedeniyle Cumhur İttifakı'nın adaylık listelerine son halinin verilmesi ele alındı.

Öte yandan seçim kampanyası döneminde izlenecek yol haritasının detayları da istişare edildi.

Kurtulmuş ile de görüşecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat saat 17.00'de ise Kurtulmuş'u kabul edeceği belirtildi.

Kulislerde yer alan bilgilere göre, görüşmelerin ana gündem maddesi AYM ve Yargıtay arasında krize neden olan Can Atalay kararı, İsveç’in NATO üyeliği ve emeklilere yapılması beklenen zam oranı olduğu iddia ediliyor.

Görüşme sonrasında, Yargıtay’ın Atalay hakkında verdiği kararın Meclis Genel Kurulu’na sunulması konusunda karar verilmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Yargıtay'ın Can Atalay hakkındaki kararının ardından yaptığı açıklamalarda, Meclis'in hukuki bir tartışmanın tarafı olmadığını ve meselenin bir şekilde halledilmesi gerektiğini söyledi.

Kurtulmuş, daha önce yaptığı açıklamalarda, Atalay'ın Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na seçildiğini ve Meclis'in kararının belli olduğunu söylemişti. Ancak Yargıtay, AYM'nin Atalay'ın haklarının ihlal edildiğine ilişkin kararlarını uygulamadı.

Kurtulmuş, bu gelişme üzerine yaptığı açıklamada, "TBMM hukuki bir tartışmanın tarafı değildir" dedi. Atalay'ın vekilliğinin düşürüleceği iddialarına ise "Eski örneklerdeki durum yaşlanmasın diye AYM'nin bu konuda vereceği kararın beklenmesi gerektiğini düşündüğüm için okutmadım" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, meselenin bir şekilde halledilmesi gerektiğini belirterek, "Zaman içinde uygulamayı ortaya koyarız" dedi. TBMM'nin hukuki bir tartışmanın tarafı olmaması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "TBMM gündemine hâkimdir" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülüp düşürülmeyeceğine ilişkin tartışmaları daha da alevlendirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.