Tamer Karadağlı: Nihal Yalçın ‘Selahattin Demirtaş'a özgürlük’ falan demiş

11-10-2021
Rûdaw
Etiketler Tamer Karadağlı Selahattin Demirtaş Altın Portakal Film Festivali Nihal Yalçın
A+ A-

Rûdaw  58. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde, “En İyi Kadın Oyuncu” seçilen Nihal Yalçın’ın teşekkür konuşması yaptığı sırada araya girerek Yalçın’a heykelciği vererek konuşmasını böldüğü için eleştirilen Tamer Karadağlı, “Yalçın'ın sosyal medya paylaşımlarına bakmaya başladım. 'Selahattin Demirtaş'a özürlük' falan demiş... Demirtaş, 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' dedi. Hanımefendi onu mu savunuyor?” dedi.

Ödül töreninde yaşananların tartışılmaya devam etmesi üzerine tavrını savunan Karadağlı Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Ödül verirken zaten söyledim, tamamen onore etmek amacıyla yaptım. Teşekkür kısmına geçince ödülle konuşsun istedim. Oscar’da da böyle olur. Ödül verilir, elde ödülle konuşulur” dedi.

“'Selahattin Demirtaş'a özürlük' falan demiş”

Daha sonra “2. Sayfa” programına da telefonla bağlanan Karadağlı, tartışmayı Nihal Yalçın’ın Twiter paylaşımlarına ve HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili mesajına kadar götürerek şunları söyledi:

"Hiçbir terbiyesizlik yapmadım. Dönüp bana 'sus mu diyorsun?' dedi. Ben de 'hayır ödülünüzü alın, onunla konuşun' dedim. Çünkü zafer konuşmaları ödülle yapılır. Ben bu kadar ciddiye almadım olanları... Hiçbir şey söylemedim, linç yemeye başladım. Sonra ona sahip çıkmaya başladılar. Konuşma uzadığı için sıkılmış olabilirim. Kendi meslektaşlarını aşağılaması hoşuma gitmedi. Nihal Yalçın'ı sadece oyuncu kimliğiyle değerlendiriyorum. Sevdiğim bir oyuncu kendisi... Kadınların konuşması bastırılıyor denildiğinde olayın içeriğine bakmaya başladım. Yalçın'ın sosyal medya paylaşımlarına bakmaya başladım. 'Selahattin Demirtaş'a özürlük' falan demiş... Demirtaş, 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' dedi. Hanımefendi onu mu savunuyor? Pelvin Buldan falan da ona sahip çıkıyor. Benim duruşum belli olan bir duruş; terörist örgütün tümüyle karşısındayım. PKK'nın terör örgütü olduğuna inanan bir insanım... Şimdi gidip onlara sormak lazım; siz PKK'nın terör örgütü olduğuna inanıyor musunuz? Abdullah Öcal'ın bebek katili, terörist başı olduğunu söyleyebiliyor musunuz? Lanetliyor musunuz? Bana söylenen şey bu festivalin sanatla alakasının olmadığı, sadece politik olması. Gittiğime de pişman oldum. Kimin neyi savunduğu, hangi partiye oy verdiğinin bir önemi yok. Burada sanatta bahsedildiği için ben sorgulamadan gittim... Hanımefendi HDP'yi ve Demirtaş'ı sahiplenen biriymiş. Hangi kadına ne düşmanlık yapmışım? Kadın düşmanlığı ne demek? Benim son oynadığım 'Savaşçı' dizisindeki rolüm mü onu rahatsız etti?"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli