Şırnak Belediye Başkan adayı Berivan Kutlu projelerini anlattı: Her mahallede kreşler açacağız

12-03-2024
Rûdaw
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Berivan Kutlu Şırnak Dem Parti Belediye başkan adayı
A+ A-

Şırnak (Rûdaw) – DEM Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Berivan Kutlu, kadınlar ve gençler için projelerini açıkladı.

Berivan Kutlu, “Çocuklar için kreşler açmayı düşünüyoruz. Yapabildiğimiz kadar her mahallede kreşler açacağız. Şırnak genelinde halk için kültür evleri kuracağız” dedi.

Rûdaw TV’de Nwêner Fatih’in sunduğu “Seçim Panaroması” programına konuk olan Berivan Kutlu, 2014 yılında Kumçatı (Dêrgul) Belediye Eş Başkanlığına, 2019'da da Cizre Belediye Başkan Eş Başkanlığına seçildiğini ancak her iki belediyeye de kayyım atandığını hatırlattı.

Kutlu, “Halka hizmet etmemiz engellendi. Şırnak ilinin hizmete ihtiyacı var. Halkın istediği hizmetler sunulmamış. Kumçatı Belediyesi 2014'te partimizin elinde bir yıl kaldı ardından kayyım atandı. 2019'da da Şırnak halkının iradesini gasp ettiler. İki dönemdir belediye AKP'nin elinde; yani hizmet sunulmamış ancak gerekli hizmetlerin halkımıza sunulması gerekir” dedi.

“AKP'nin kendi belediyesi tarafından bir şey yapılmamış”

Şırnak'ta öncelikle yapılması gereken hizmetleri sıralayan Berivan Kutlu, “Şırnak’ta alt yapı ve üst yapı hizmetleri sunulmamış. O alanlarda yapılan bir şey varsa o da bakanlıklar tarafından yapılmış. AKP'nin kendi belediyesi tarafından bir şey yapılmamış. Şırnak halkının suya, imara ihtiyacı var. Gençlerin, kadınların işe ihtiyacı var. Kadınları, çocukları eğitmek için eğitim evlerine ihtiyaç var. Kadınlara yönelik şiddete karşı kadın sığınma evlerine ihtiyaç var. Yüzlerce kadının şiddete maruz kaldığını söyleyebiliriz. Bu şiddetin önlenmesi ve kadın danışma merkezlerinin kurulması gerekir. Kadın eğitim evlerinin kurulması gerekir. Kadın Kültür evlerinin kurulması gerekir” diye konuştu.

Şırnaklı gençler için de projelerini açıklayan Kutlu gençleri öncelikle uyuşturucudan kurtarmayı planladıklarını söyledi.

Berivan Kutlu, “Şırnak'ta uyuşturucu kullanımında yaygınlaşma var. Mesela biz siyasi parti üyesiyiz ve bizi sık sık gözaltına alıyorlar ancak Şırnak'ta uyuşturucu madde satışı yapılıyor fakat bunun önü alınmıyor. Bizce bu konuda bilgileri var. Projelerimiz arasında uyuşturucu bağımlısı gençleri tedavi etme merkezleri kurmak da var. Çocuklar için de kreşler açmayı düşünüyoruz. Yapabildiğimiz kadar her mahallede kreşler açacağız. Şırnak genelinde halk için kültür evleri kuracağız” dedi.

“Halkın ekonomik durumu iyi değil”

Şırnak’ın en önemli sorunu olan işsizliğe karşı yeni istihdam alanları yaratacaklarını söyleyen Berivan Kutlu şöyle devam etti:

“Şırnak halkının ekonomik sıkıntıları var, ekonomik durumu iyi değil halkın. Şehir içi ulaşımda halkın sorunları var. Bilet ücreti çok yüksek. Bu konuda en düşük ücretlendirmeyi yapacağız. Şırnak’ta su var, ayrıca verilen suyun bedeli çok fazla. Bu konuda da haklımıza yardımcı olacağız. İşsizliğe karşı biz belediye olarak kooperatifler kurabiliriz. Değişik sahalarda hem kadınlar hem gençler için kooperatifler kurabiliriz. Belediyelerin 60 işçi alma hakkı var ancak AKP bunu da kendisine göre esnetmiş. Belediye herkesi istihdam edemez ancak onlara iş alanları kurabiliriz. Bir fabrika, bir fırın, bir lokanta açarak gençlere iş alanı sağlayabilirsiniz. Bu alanda da projeleriniz var. Şırnaklı gençlerin iş sahibi olması için onlara iş sahaları açmayı düşünüyoruz.”

2019 yerel seçimlerinde Şırnak’ta AK Parti sürpriz yaparak belediye başkanlığını kazandı. AK Parti adayı Mehmet Yarka yüzde 61,7'lik oy oranıyla belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi olan HDP'li Hişar Osal ise yüzde 35'te kaldı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.