DERSİM- DP’li Enginyurt’tan 'yumuşama' açıklaması

12-05-2024
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Cemal Enginyurt Demokrat Parti Dersim Yumuşama CHP
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Dersim’de CHP’ye mesaj vererek "‘Yumuşama’ sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın bir algı operasyonudur. CHP'ye tavsiyem bu operasyona gelmemesidir” dedi.

Dersim’i ilk kez ziyaret eden DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, ilk olarak Nazimiye ilçesinde Kamer Genç’in mezarını ziyaret etti.

Enginyurt, ardından  Dersim merkezde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

DP Dersim İl Binası'nda partilerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Enginyurt, burada çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesiyle ilgili, ‘siyasette yumuşama’ sorusuna cevap veren Enginyurt, şunları söyledi:

“Bir kavga yaratarak Özgür Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu birbirine düşman etmek istiyor. Bunun için de fırsat kolluyor zaman kazanıyor.

Ve bir yumuşama ortamı adı altında esas hedefine doğru gidiyor. Esas hedefi muhalefeti parçalamaktır. Normalleşme, yumuşama diye bir şey söz konusu olamaz.

Yirmi iki yıldır bu ülkede muhalefeti Millet İttifakı'nı illet, zillet, PKK'lı, FETÖ'cü diye ayrıştıran milleti zulmeden Çetin Doğan’ları, Can Atalayları, Osman Kavalları, zindana atmaktan çekinmeyen, Sedef Kabaş’ı attığı bir tweet yüzünden gece yarısı hapse atan, bu ülkede insanların fikirlerinden dolayı acımasızca, adaletsizliğe mahkum edildiğinde gördüğümüzde,  bunu yapan adamın adı Erdoğan ise, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yenikapı'da Kemal Kılıçdaroğlu'na yalvarıp, o gün miting yaparken, Atatürk posterleri asıp beş gün sonrasında yine muhalefete en acımasız saldırıları yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın değişmesi, yumuşaması, normalleşmesi mümkün değildir Cumhuriyet Halk Partisi'ne tavsiyem şudur.

Cumhuriyet Halk Partisi yüzde otuz yedi oyu ‘susma sustukça sıra sana gelecek. Yılgınlık yok, direniş var’ diyerek ve hakikaten bu direnişe inanan insanların Recep Tayyip Erdoğan'ın Moğol istilasından bu yana en büyük yağma, soygun, vurgun düzenini kurması neticesinde bu milletin bir isyan hareketidir.

Millet artık Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarından bıkmıştır. Zulümden bıkmıştır. Taksim'de 1 Mayıs'ta anayasaya göre miting yapılması gerekirken mitinge izni vermeyen valisinin attığı tweetle adeta insanların tehdit edildiği cumhurbaşkanlığı köşkünde danışmanlık yapan adam muhalefete demokrasi size fazla diyerek hakaret ettiği bir ortamda normalleşme, yumuşama sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın bir algı operasyonudur. CHP'ye tavsiyem bu operasyona gelmemisidir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli