DEVA Partisi ilk kez yüzde 5’i gördü

12-08-2022
Rûdaw
Etiketler DEVA Ali Babacan Anket Avrasya
A+ A-

Haber Merkezi - Avrasya Araştırma'nın yaptığı son ankete göre DEVA Partisi yüzde 5.1 oranında oy alıyor. Bu, şu ana kadar yapılan anketlerde DEVA Partisi için açıklanan en yüksek oy oranı oldu. AK Parti’den ayrılan eski bakan Ali Babacan liderliğindeki DEVA Parti, şu ana kadar bütün kamuoyu anketlerinde yüzde 1 ile 2 arasında oy oranında gözüküyordu.

Avrasya Araştırma'nın son anket sonuçlarını şirketin sahibi Kemal Özkiraz açıkladı.

Kemal Özkiraz’ın paylaştığı rakamlara göre CHP, AK Parti'yi geçiyor, MHP de yüzde 7 olan baraj sınırında seyrediyor.

Araştırmaya göre partilerin oy oranları şöyle:  

CHP %29.9

AK Parti %28.5

İYİ Parti %13.3

HDP %10.5

MHP %7.1

DEVA Partisi %5.1

Zafer Partisi %1.3

Gelecek Partisi %1.2

Saadet Partisi %1.2

Diğer Partiler %1.9

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün Denizli’de gazetecilere yaptığı açıklamada seçmenin yaklaşık üçte birinin DEVA Partisi'nin varlığından henüz habersiz olduğunu söylemişti.

Oy oranlarının düşül görüldüğü anket çalışmalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Babacan, "Biz kendimiz de ayrıca bu Haziran ayından bu yana kendimizi ilk defa şöyle bir sahada baktırıyoruz. Dolayısıyla bizi dinleyen ve anlamaya çalışan çok geniş bir kitle var. Bize olumlu bakan çok daha geniş bir kitle var ama henüz daha partimizin adını duymayan da bir kitle var. Yani yaklaşık olarak şu anda seçmenin galiba üçte biri kabaca DEVA Partisi'nin varlığından henüz habersiz” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli