Türkiye ve İngiltere arasındaki göçmen kaçakçılığı anlaşmasının içeriğinde ne var?

12-08-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Türkiye İngiltere Yasa Dışı Göç
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye ile İngiltere yasa dışı göçü önlemek için bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre İngiliz istihbaratı ve güvenlik görevlileri Türkiye'de meslektaşlarıyla birlikte insan kaçakçılığı şebekelerine karşı mücadele edecek.

İngiltere hükümeti, Türkiye üzerinden kaçak göçü önlemek için iki ülke arasında bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

İngiltere Göç Bakanı Robert Jenrick, anlaşma kapsamında Türkiye'den Avrupa'ya ve oradan İngiltere'ye geçen kaçakçı ağlarını deşifre etmek için Türkiye’de emniyet bünyesinde yeni bir merkez oluşturulacağı belirtti.

Jenrick, bu merkezde Suç Önleme Dairesi ve İçişleri Bakanlığı üyelerinin yer alacağını aktardı. İngiliz Bakan, Londra'nın anlaşma kapsamında Türkiye'ye ne kadar ödeme yapacağını söylemeyi reddetti.

İngiltere, kaçak göçmenlerin Türkiye’den küçük tekneler ve kamyonlarla ticaret adı altında Avrupa ülkelerine, Fransa’ya ve oradan da İngiltere’ye ulaştırıldığına inanıyor.  

Jenrick, İngiliz basınına yaptığı açıklamada "Bu sadece parayla ilgili değil. Esas olarak istihbarat ve bilgi paylaşımı ile ilgili." ifadelerini kullandı.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman da, "Kaçakçılık şebekelerini çökertmek ve botları durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Türkiye ile ortaklığımız, servislerimizin bu uluslararası sorun üzerinde birlikte çalışmasını sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.