HÜDA PAR Antalya'da 101 belediye başkan adayını tanıttı

13-02-2024
Etiketler HÜDA PAR 2024 Yerel Seçimler Aday tanıtımı
A+ A-

Haber Merkezi - HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Antalya'da düzenlenen aday tanıtım programında, 4'ü büyükşehir, 3'ü il, 103'ü de ilçe olmak üzere 110 belediye başkan adayını daha açıkladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin belediye başkanı aday tanıtımları kapsamında Kepez ilçesinde Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.

3'ü büyük 6 ilde aday

Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmanın ardından partisinin Antalya, Manisa, Denizli ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının yanı sıra Isparta, Burdur, Karaman il belediye başkan adayları ile 103 ilçe belediye başkan adayı olmak üzere 110 adayı tanıttı.

Ayrıca Konya'nın 31, Denizli'nin 19, Antalya'nın 19, Isparta'nın 12, Burdur'un 10, Siirt'in 5, Karaman'ın 5, Mardin'in 2 ilçesinde de aday çıkarıldı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 129 gündür değişmeyen gündem maddelerinin Gazze olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4,5 aydır Gazze'ye ölüm yağdığını belirten Yapıcıoğlu, Filistinlilerin tüm saldırılara rağmen

Yapıcıoğlu, İsrail'in saldırılarına karşı elinde güç, emirleri altında ordu olanların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine dikkati çekti.

Yapıcıoğlu, zulme boyun eğilmemesi, zalimlere diz çöktürmek ve oradaki insanlara yardım edilebilmesi için siyaseten, askeri ve ekonomik olarak güçlü olunması gerektiğini ifade etti.

"İsrafı, savurganlığı önleyeceğiz"

Seçim gündemine ilişkin ise Yapıcıoğlu, "Hem maddi hem de manevi olumsuz şartlar var. Buna rağmen biz diyoruz ki ümitsizlik, pes etmek yoktur. Ceht, çalışmak vardır. Düzelmeyecek hiçbir şey yoktur. Yeter ki sağlam bir irade olsun. Yeter ki içine düşülen durumdan çıkışın yolları bilinsin. Eğer biz de dayanışma içerisinde olursak mutlaka Allah bize bir çıkış yolu gösterecek. Aslında göstermiş, 'toplanın birlik olun, güçlerinizi birleştirin' demiş. Bu manevi buhrandan ve ekonomik darboğazdan çıkışın yolu ne? İsrafı, savurganlığı önleyeceğiz. Haramdan uzaklaşacağız, faizi terk edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Güvenli şehirler, güvenli sokaklar HÜDA PAR ile mümkün hale gelecektir"

31 Mart'ın HÜR kadroların yönetime gelmesi veya pay alması için bir fırsat olduğunu belirten Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"İsraf ve savurganlık bizim belediyecilik anlayışımızda yoktur. Kayırmacılık bitecek. HÜDA PAR'ın almış olduğu belediyelerin girişine 'rüşvet alan da veren de melundur' hadisi asılacak. Şeffaf bir yönetimle milletin parası son kuruşuna kadar milletin hizmeti için kullanılacaktır. Halkı ilgilendiren meselelerde milletin görüşüne başvurulan geniş bir istişare ağı kurulacak ve yapılan her bir harcama son kuruşuna kadar milletin parası olduğu için hesabı millete verilecek. HÜDA PAR'ın yönettiği şehirlerde çocuklar parka, okullara ve oyun alanlarına korkmadan gidecek. Sokaklarda herhangi bir tehlike olmayacak. İnsanı tehdit eden hiçbir şeye izin verilmeyecektir. Güvenli şehirler, güvenli sokaklar HÜDA PAR ile mümkün hale gelecektir. Belediye alamadığımız ama meclis üyesi gönderdiğimiz yerlerde meclis üyelerimiz milletimiz adına denetçi olacak, oradaki yönetimi, harcamaları denetleyecektir."

Yapıcıoğlu, bir ailenin zorunlu ihtiyacı kadar kullanıma sunulan sudan ücret alınmayacağını, yönetimde oldukları beldelerde sosyal belediyecilik anlayışıyla tek bir kişinin açlık çekmeyeceğini ve gençlerin yuva kurabilmeleri için desteklerin verileceğini aktardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Bakırhan: Kobani birileri için bir kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür

Bakırhan: Kobani birileri için bir kumpas davası olabilir ama bizim için özgürlüktür

DEM Parti ​Kobani Davasında HDP’li siyasetçilere yönelik verilen cezaları protesto etmek amacıyla İstanbul, Adana ve Diyarbakır'da halkla buluşma gerçekleştirdi Kobani Kumpas Davasında kaybeden AKP-MHP-JİTEM ittifakı oldu