İstanbul’daki köprüye yıldırım düştüğü yönündeki haberler yalanlandı

13-11-2023
Etiketler İstanbul Yıldırım Yavuz Sultan Selim Köprüsü
A+ A-

Haber Merkezi - ICA, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştüğü" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

11 Kasım Cumartesi akşamı İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sırasında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düştüğüne dair yapılan sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili açıklama geldi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün işletmecisi ICA'dan yapılan açıklamada, önceki gün İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışta köprüye yıldırım düştüğü yönündeki haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yıldırım düşmemiştir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bu gibi doğal olaylara karşı da en ileri teknolojilerle korunmakta, köprünün üzerinde bulunan her iki kulede, 2 kilometre çapındaki alanı kapsayacak şekilde, yıldırıma karşı koruyucu paratoner sistemleri bulunmaktadır" ifadeleri yer aldı.

İşte Hava Forum adlı sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler:

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.