7 yaşındaki Mihraç Miroğlu’na çarpan zırhlı aracın sürücüsü beraat etti

17-01-2024
Rûdaw
Etiketler Mihraç Miroğlu Zıhlı araç
A+ A-

Haber Merkezi – Şırnak'ın İdil ilçesinde Eylül 2021’de zırhlı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Mihraç Miroğlu davasında yargılanan polis memuru Metin Kiraz beraat etti.

3 Eylül 2021’de zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mihraç Miroğlu'nun ailesi ve bir görgü tanığı İdil Jandarma Komutanlığı'na giderek suç duyurusunda bulunmuştu.

Söz konusu polis memuru olaydan sonra ifade vermiş ardından serbest bırakılmıştı.

Sanık Metin Kiraz hakkında “takdirle öldürme” gerekçesiyle  açılan davanın 7’nci duruşması dün İdil Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Savcı mütalaasında, Adli Tıp raporuna işaret ederek; raporda, herhangi bir hız tespiti yapılmaksızın, aracın yavaş gittiğini, Miraç Miroğlu’nun kusurlu, Metin Kiraz’ın ise kusursuz olduğuna yer verildiğini belirtti.

Sanık polis Adli Tıp raporuna dayanarak beraatini talep ederken mahkeme heyeti de bu talebe uyarak sanık polis Metin Kiraz hakkında beraat kararı verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.