Sağlık çalışanları Diyarbakır’da ‘gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz’ dedi

17-01-2024
Rûdaw
Etiketler Sağlık çalışanları Diyarbakır DİSK Dev-Sağlık İş Sendikası
A+ A-

Haber Merkezi - DİSK/Dev Sağlık İş sendikasına bağlı sağlık çalışanları, “Ara dinlenmelerimizi, yemek aralarımızı kullanamıyor; 12 saat çalışırken 11 saat çalışıyor görünüyoruz” dedi.

Sendika üyeleri Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde basın açıklamasında bulundu.

Basın metnini DİSK Dev-Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Bölge Şube Başkanı Cebrail Akdemir okudu.

“Geçinemiyoruz! Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz” ifadelerinin yer aldığı açıklamada özetle şöyle denildi:

“Yirmi dört saat çalıştığımız işyerlerimizde iş yükümüz her geçen gün artıyor, eksik personel ile işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ara dinlenmelerimizi, yemek aralarımızı kullanamıyor; 12 saat çalışırken 11 saat çalışıyor görünüyoruz. Bunun yanında emeğimizin karşılığını alamıyoruz, maddi anlamda çok büyük hak kayıpları yaşıyoruz. İşyerlerimizde yürürlükte olan Toplu iş sözleşmesi ise işkolumuzun sorunlarıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin

Bugün örneğin, bir vergi dairesinde temizlik işini yapan bir kardeşimiz ile hastanede bin bir zorlukla ve riskle karşı karşıya kalarak temizlik işini yapan kardeşimizin aynı toplu iş sözleşmesine tabi kılınması tam anlamıyla aklımızla dalga geçmektir. Vurgulamak istediğimiz işkolu farkı olmadan, işyerlerimizin ve işkolumuzun özelliklerini görmeyen kopyala - yapıştır sözleşmelere bağlı kalmasının kabul edilemez olduğudur!

Bu koşullar altında ücretlerimizde ve sosyal haklarımızda iyileştirme için ek protokol yapılması bir ihtiyaç değil bir zorunluluktur.

Ek protokol ile hem ek zam hem de toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihinden kaynaklanan bu sorunların çözümü gerekmektedir!

İvedi şekilde bakanlıkların, TÜHİS’in ve rektörlüklerin sorumluluk alarak bu mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir

Geçinemiyoruz! Gelirde adalet, vergide adalet istiyoruz! Ek protokol istiyoruz! Gelirde Adalet, Vergide Adalet İstiyoruz! Asgari Yaşamak İstemiyoruz! İnsanca Yaşamak İstiyoruz!”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.