DERSİM- Çöp kamyonundan düşen işçinin hayat mücadelesi sürüyor

20-01-2024
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Dersim Belediyesi İhmal Zülfü Çelikdemir
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim’de tutunduğu çöp kamyonunun arkasından dengesini kaybetmesi düşen ve ağır yaralanan temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir’in hayatı tehlikesi devam ediyor.

Kaza, 12 Ocak´ta Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir (39) tutunduğu hareket halindeki belediyeye ait çöp kamyonunun arkasından dengesini kaybedip yola düştü. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Çelikdemir, Dersim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Beyin kanaması geçirdiği belirtilen Çelikdemir´in yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sürerken, Dersim Belediyesi de konu ile ilgili idari soruşturma başlattı. Zülfü Çelikdemir´in ailesi ve yakınları olayda “ihmal” olduğunu düşünüyor.

Çocuklarının yaşadığı olayda ciddi ihmal olduğunu söyleyen Çelikdemir ailesi, çölyak hastası raporu olmasına rağmen çocuklarının temizlik işinde çalıştıran sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtiyor.

Dersim Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren ve hayati tehlikesi bulunan Çelikdemir ailesinin çaresiz bekleyişi ise sürüyor.

“Kardeşimin dilekçeleri işleme alınmadı ve göz ardı edildi”

Abla Zülfünaz Çelikdemir, kardeşinin yaşadığı olayda ihmal olduğunu belirterek şunları söyledi:

“2017 yılından beri Tunceli Belediyesi’nde çalışmakta, ilk işe girdiği günden beri temizlik biriminde yani çöp kısmında çalıştırdılar. Defalarca Elazığ ve Dersim hastanesinden alınan raporlarda hijyenik ortamda çalışması gerektiği doktorlar tarafından not düşülüp belirtilmiş. Biz bunu defalarca kez belirtmemize rağmen, hastalığından dolayı daha uygun şartlarda değerlendirmesini istedik. Ama her defasında belediye üst yönetimi ve birim amirleri tarafından sürekli personel yetersizliği denilip kardeşimin dilekçeleri işleme alınmadı ve göz ardı edildi” dedi.

Oğlunun ihmal sonucu ölümle pençeleştiğini ifade eden Baba Seyit Ali Çelikdemir ise “Araba yukarıdan gelirken çok hızlıymış, araç dönerken çocuğu fırlatmış çünkü çok hızlıymış” ifadesini kullandı.

Oğlunun 8 gündür yoğun bakımda olduğunu ifade eden 82 yaşındaki anne Fatma Çelik ise adaletin sağlanmasını istiyor.

“Oğlumun izinlerini neden vermediler”

Fatma Çelikdemir, “Bugün 8 gündür devletin hastanesinde çocuğumu bekliyorum. Sebep nedir? Benim çocuğumun kime zararı vardı, çocuğum iyi niyetli saf ve dürüsttü. Biz yalan dolan bilmiyoruz. Çocuğumun raporu vardı. Oğlumun izinlerini neden vermediler” diye konuştu.

Dersim Belediyesinden açıklama

Dersim Belediyesi de yaşanan iş kazasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturmanın devam ettiği belirtilerek, “Bazı basın yayın organlarında yazılan haberlere dair çalışma arkadaşımızın sağlık durumu ve ciddiyeti nedeniyle açıklama yapmayı etik bulmadığımızı belirtmek isteriz. Çalışma arkadaşımızın sağlığına kavuşması ile birlikte gerekli açıklama yapılacaktır. Yaşanan bu kaza olayının nasıl ve neden olduğu konusunda adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır. Belediyemizce de aynı gün idari tahkikat başlatılmış olup incelemeler devam etmektedir. Bizler belediye olarak acılı aileyi anlıyoruz. Bizim için elzem olan çalışma arkadaşımızın hayata tutunmasıdır. Belediye olarak her daim çalışma arkadaşımızın ve ailesinin yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli