MSB ve Hulusi Akar’dan 'operasyon' açıklaması

20-11-2022
Etiketler Pençe-Kılıç Hulusi Akar Operasyon TSK MSB PKK Rojava Kürdistan Bölgesi Kobani
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün gece Kürdistan Bölgesi ile Rojava'da başlatılan operasyonla ilgili açıklamada bulundu. MSB de hava saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçaklar Kürdistan Bölgesi ve Rojava’da bir çok bölgeye hava saldırısı düzenledi.

MSB, hava saldırısını “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” olarak adlandırarak operasyonun Birleşmiş Milletler'in (BM) 51'inci maddesi doğrultusunda yaptıklarını belirtti.

Operasyonun ardından Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre Akar, “Pençe-Kılıç Hava Harekâtı” olarak adlandırılan operasyona ilişkin, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi.

Harekat öncesi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gitti.

Haberde Akar'ın operasyon sonunda görevli pilotlarla telsizden konuşarak, "Pençe-Kılıç Harekatı'nı da başarıyla tamamladınız. Ne kadar övünsek azdır. Kahramanlarımız, pilotlarımız başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarımız kendilerine verilen görevleri büyük başarıyla yerine getirdiler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizleri candan kutluyoruz. Başarılarınızın daim olmasını temenni ediyoruz" dediği kaydedildi.

MSB’den son açıklama

Öte yandan MSB bugün saat 13.45'te hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada şu sözler yer aldı:

"Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir.

Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekat sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir." 

Erdoğan'ın operasyon emrini verdiği anın fotoğraları paylaşıldı

Ayrıca AA, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" olarak adlandırılan operasyonun emrini verdiğini belirterek fotoğraf paylaştı.

Ne olmuştu?

TSK'ya ait uçaklar Kürdistan Bölgesi’nde bazı noktaları ve Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolü altındaki bölgeleri hedef aldı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Ferhat Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının hava bombardımanı olduğunu duyurdu. Şami, "Türkiye'nin hava saldırısında Tel Abyad'ın doğu kırsalındaki Kazali, Tel Rif'at ve Zarkan'da Şam Hükümeti güçlerine ait askeri mevziler hedef alındı" ifadelerini kullandı.

DSG sözcüsü, savaş uçaklarının 2018'de Efrin'den kaçanların yoğun olarak yaşadığı Beilonya köyü ile Kobani’de yerinden edilenlerin yaşadığı Dahir Arab köyünün de bombardımanların hedefi olduğunu söyledi.

MSB’den yapılan açıklamada da “Hesap zamanı!” ifadesiyle paylaşılan hava harekatının “Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda” gerçekleştirildiği belirtildi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi de Twitter hesabından, “Türkiye'nin güvenli noktaları bombalaması tüm bölgeyi tehdit ediyor. Bu bombalama hiçbir tarafın lehine değildir. Büyük bir felaketi önlemek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Eğer savaş patlak verirse bundan herkes etkilenecektir. Saldırılar, şu anda barbarca bombalamaya maruz kalan bölgelerimizle sınırlı kalmayacaktır. Ailelerimize evlerinde kalmaları ve Güvenlik Güçlerinin direktiflerine uymaları çağrısında bulunuyoruz" açıklaması yaptı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli