Baykar İHA tesisinde 'casusluk' iddiası: Terörle Mücadele devreye girdi

22-11-2023
Etiketler BAYKAR İHA Casusluk
A+ A-

Haber Merkezi - Selçuk Bayraktar'ın yönetim kurulu başkanı olduğu BAYKAR'ın Hadımköy'deki tesislerinde bir mühendis "casusluk" yaptığı iddiasıyla yakalandı.

İddiaya göre bu kişinin casusluk girişimi son anda engellendi ve güvenlik elemanları tarafından suçüstü yakalandı. Yakalanan kişinin terörle mücadele ekipleri tarafından sorgulanacağı bildirildi.

Terörle Mücadele devreye girdi

Patronlar Dünyası’ndan Toygun Atilla’nın haberine göre merkezde çalışan bir mühendis, teknolojik sırları içeren bir bilgisayarın içindeki hard diski çıkardığı sırada, kendisini fark eden güvenlik elemanları tarafından suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan ve "teknoloji casusu" olduğu iddia edilen mühendis ile ilgili soruşturmanın Terörle Mücadele kapsamında yürütüleceği belirtildi.

Öte yandan olayın cereyan ettiği saatlerde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Trabzon'da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi Açılış törenindeydi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.