Türkiye’den Moskova'daki saldırıya kınama

23-03-2024
Etiketler Moskova IŞİD Saldırı Bıçaklı Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Rusya'nın başkenti Moskova'daki saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunun üzüntüyle öğrenildiği” belirtildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Moskova'da en az 60 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yapılan resmi açıklamada şunlar kaydedildi:

"Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

Hakan Fidan, Sergey Lavrov'u aradı

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüşerek Moskova'daki terör saldırısı sebebiyle başsağlığı diledi.

AA'daki habere göre, Bakan Fidan, Lavrov'a Türkiye'nin Moskova'daki terör saldırısını kınadığını belirterek, "Rus halkı ve hükümetine AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının başsağlığı dileklerini" iletti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Moskova'daki konser salonunda sivilleri hedef alan terör saldırısını kınadı.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rusya'nın başkenti Moskova'da bir konser salonunda sivilleri hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Rus halkının acısını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

Demirtaş ve Mızraklı’yı ziyaret eden Sezgin Tanrıkulu’ndan açıklama

Edirne Cezaevi’nde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret eden Tanrıkulu, “Moralleri son derece iyiydi, bütün dostlarımıza endişeli olmamaları, umutlarını korumaları gerektiğini ifade ettiler” dedi.