27 yıllık tutuklu yaşamını yitirdi

23-05-2024
Rûdaw
Etiketler 27 yıllık tutuklu Tutuklu Cezaevi Ölüm
A+ A-

Haber Merkezi - Dersimli 27 yıllık tutuklu Ergin Akdoğan bugün yaşamını yitirdi.

Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve rahatsızlandıktan sonra Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ergin Akdoğan’ın dün beyin ölümü gerçekleşmişti.

DHKP- C’ye üye olduğu iddiasıyla yargılanan ve 27 yıldır cezaevinde bulunan Ergin Akdoğan’ın ölümü nedeniyle Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“27 yıllık mahpus Ergün Akdoğan hükümlü bulunduğu Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan beyin kanaması gerçirmesi sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş ve dokuz günlük tedavi sürecinin ardından yaşamını yitirmiştir. Hastaneye sevk süresinde hem cezaevi idaresi hem kolluk kuvvetleri tarafından birçok zorluk çıkarılmış, ailenin hastanede mahpusu görmesi dahi uzun süre engellenerek insan onuruyla bağdaşmayan bir tutum sergilenmişti. Hapishaneler, hapishane idarelerinin, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ve Adalet Bakanlığı'nın sorumluluğundadır. Dolayısıyla hapishanede meydana gelen ölümler de idarenin sorumluluğundadır. Yetkilileri hapishanelerde yaşanan can kayıplarını engellemek amacıyla mahpusların sağlık ve yaşam haklarını koruyacak önlemleri almaya ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli