Sanatçı Mir Perwer’in cenazesi memleketine getirilecek

24-12-2022
Etiketler Mir Perwer
A+ A-

Haber Merkezi – Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Mir Perwer’in cenazesi, Paris'ten memleketi Muş'a getirilecek.

Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden sanatçı Mir Perwer’in (Mehmet Şirin Aydın) Muş’ta bulunan evinde taziye kuruldu.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre sabah saatlerinde Bitlis ve Muş’un ilçelerinden çok sayıda kişi aileyi ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

Ailenin verdiği bilgiye göre; Perwer’in cenazesi Paris’ten Muş’a getirilerek burada defnedilecek.

Perwer dünkü saldırıda hayatını kaybetti

Muş'un Varto ilçesi nüfusuna kayıtlı Kürt sanatçı Mir Perwer’in evli ve 6 yaşında bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

Öte yandan Perwer’in 6 kız kardeşi olduğu belirtilirken aynı zamanda evin tek erkek çocuğu olduğu kaydedildi.

3 yıl önce Paris’e gittiği öğrenilen Perwer’in Youtube ve müzik platformlarında pek çok parçası ve klibi bulunuyor.

Ne olmuştu?

Fransa’nın başkenti Paris’te dün (23 Aralık) Strasbourg Saint Denis Mahallesi’nde bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne silahlı saldırı gerçekleşti.  Saldırıda 3 Kürt hayatını kaybederken, 3’ü de yaralandı.

Rûdaw yayınına katılan yazar İbrahim Seydo Aydoğan, saldırganın Kürt gençleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Öte yandan Fransız makamları saldırıya ilişkin soruşturma açıldığını, saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli 69 yaşındaki bir Fransız vatandaşı olduğunu açıkladı. Saldırganın daha önce de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, ayrıca 12 Kasım 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı belirtildi.

Saldırı sonrası Paris’te bulunan pek çok kişi sokaklarda gösteri düzenledi, polis ise gaz bombalarıyla müdahale etti.

Saldırıya ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ““Fransa Kürtleri, Paris'in kalbinde hain bir saldırının hedefi oldu” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli