Murat Kurum: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var

25-04-2023
Etiketler Murat Kurum İstanbul Deprem
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un depreme hazır hale gelmesinin milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi.

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Murat Kurum, İstanbul'da sahada gördükleri en önemli sorunların başında deprem, kentsel dönüşüm ve ulaşım probleminin geldiğini söyledi.

695 bini İstanbul'da olmak üzere toplam 3,3 milyon konutu dönüştürdüklerini belirten Kurum, "İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutumuz var" dedi.

AK Parti'nin İstanbul 1. Bölge'de ilk sıradaki milletvekili adayı da olan Kurum, "İstanbul'a bir kere ilave bir nüfus getirmeyeceğiz, 16 milyon İstanbul yeter" diye konuştu, hükümetin başlattığı "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"nın ayrıntılarını şu şekilde açıkladı:

“Yarısı bizden' ne demek? Şimdi biz 100 metrekare 2+1'in maliyetine baktığımızda 1,5 milyon lira maliyet görüyoruz şu anki şartlarda. Yine 3+1, 120 metrekare... Bunun maliyeti de yaklaşık 1 milyon 800 bin lira. Ve diyoruz ki bu 1,5 milyon liralık maliyetin yarısını devletimiz karşılıyor. 750 bin lirasını da vatandaşımız aynı TOKİ'yle yaptığımız sosyal konutlarda olduğu gibi, memur maaş artışına endeksli bir şekildeki gibi, o artışları da hiçbir zaman yansıtmadık, vatandaşımıza 10 yılda memur maaş artış kat sayısına endeksli bir şekilde ödeme imkanı getiriyoruz. Yüzde 10'unu peşin ödüyor...2+1 konutlarımız için 5 bin 625 liradan başlayan taksitle vatandaşımız ev sahibi olacak. Bu inşaatları da TOKİ yapacak."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli