GGC’den ‘takipsizlik’ kararına tepki: Bu karar saldırganları cesaretlendirecektir

26-03-2024
Etiketler Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin (GGC) Maşallah Dekak Mehmet Kanevi Rûdaw Saldırı Takipsizlik
A+ A-

Haber Merkezi – Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Rûdaw TV Diyarbakır Temsilcisi Maşallah Dekak ve kameraman Mehmet Kanevi’ye yönelik saldırıdan takipsizlik kararı çıkmasını kınadı.

12 Ocak 2024 tarihinde Diyarbakır’da Rûdaw Tv Temsilcisi Maşallah Dekak ile kameraman Mehmet Kanevi’ye yönelik yapılan saldırıdan ‘delil yok’ gerekçesiyle takipsizlik kararı çıktı.

Takipsizlik kararı tepkilere yol açtı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti yazılı bir açıklamayla kararı kınadığını ve tanımadığını duyurdu.

“Takipsizlik kararını kınıyoruz, tanımıyoruz”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Basın özgürlüğü ile düşünce ve ifade hürriyetine yönelik yapıldığı aşikar olan bu saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınıyoruz, tanımıyoruz.

“Hakaret ve tehditler kamera görüntülerinde açık bir şekilde görülüyor”

Meslektaşlarımıza yapılan saldırı, hakaret ve tehditler kamera görüntülerinde açık bir şekilde görülürken, "delil yetersizliği" gibi komik bir gerekçeyle takipsizlik kararı verme, bize göre provakatif olan bu saldırıyı meşrulaştırmakla aynı anlamı taşımaktadır.  

“Bu karar saldırganları cesaretlendirecektir”

Bu karar meslektaşlarımızın sokakta çalıştıkları sırada uğrayacakları muhtemel her türlü saldırıya zemin hazırlayacak, saldırganları cesaretlendirecektir. Dün olduğu gibi bugünde saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanındayız. Hukuki anlamda itiraz süreçlerini de yakından takip edeceğimizi tekrar ifade ediyoruz.”

Ne olmuştu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında 12 Ocak’ta Diyarbakır’a gelmiş, Sur İlçesi’ndeki Ulucami’de Cuma namazı kılmıştı. Babacan’ın temaslarını takip eden gazetecilerden Maşallah Dekak’ın yanına gelen M.K isimli şüpheli, “Aklınızı başınıza alın, burası Türkiye Cumhuriyeti toprakları, burada Kürtçe konuşamazsınız” diyerek hakaretlerde bulunmuştu. Gazetecilere saldırı kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu.

Sendikalar saldırıyı kınamıştı

Başta Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) olmak üzere, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Tunceli Gazeteciler Derneği ve birçok meslek kuruluşu Maşallah Dekak’a yapılan saldırıyı kınamış ve saldırganın cezalandırılmasını istemişti.


 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli