Zaho’daki sel tatil beldelerinin tesislerinde ciddi hasara neden oldu, mal sahipleri yardım bekliyor

27-03-2024
Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Sel Duhok Maddi zarar Kürdistan Bölgesi Zaho
A+ A-

Xerib Mecid

Zaho (Rûdaw) - Geçen hafta meydana gelen sel, Zaho’da tatil bölgelerindeki tesislere ciddi hasar verdi. Selden etkilenen mal sahipleri hükümete kendilerine tazminat ödenmesi için çağrıda bulundu.

Dilşad Faraj, Duhok yakınlarındaki Zaho’ya bağlı Govke tatil köyündeki restoranının çökmesi nedeniyle yüzbinlerce dolar zarara uğradı.

Hükümete mali kayıplarını telafi etme çağrısında bulunan Faraj, “Bu restoranı inşa etmek için yaklaşık 700.000 dolar harcadım. Şimdi büyük maddi zarara uğradım. Bu binanın artık hiçbir işe yaramadığını söyleyebilirim. Yıkılması gerekiyor" dedi.

Faraj, Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Başbakanı’na uğradığı büyük zararın tazmin edilmesi ümidini dile getirerek, “Eğer bu mümkün değilse burada bir daha turist görmeyeceğiz” diye konuştu.

Govke köyünde inşa edilen ve sel nedeniyle tahrip olduğu bildirilen 350 turist çadırından 25'i Mahir İbrahim'e ait.Mahir İbrahim, "Sel, mekanlarımıza büyük zarar verdi. Buraya çocuk oyun alanı ekipmanları yerleştirmiştik. Bunların hepsi sel sularına kapıldı. Yine yenilerini getirmek zorunda kalacağız. Oyun alanı ekipmanı için yaklaşık 10.000 dolar harcamamız çıkıyor” diye konuştu.

Zaho Turizm Müdürlüğü, selin yol açtığı maddi zararın boyutunu değerlendirmek için bir komite kurdu.

Son su baskını nedeniyle bir başka turistik mekan olan Şeramşe Şelalesi tatil beldesi de zarar gördü.

Şeramşe Şelalesi tatil beldesinin sahibi Rewand Mahmud, "10 bin ile 15 bin dolar arasında zarara uğradım. Ramazan Bayramı için hazırlık yapmak üzereydik. Ne yazık ki tatil yerimiz bayram boyunca turist kabul etmeye hazır olmayacak” dedi.

Geçen haftaki şiddetli sağanak yağış ile oluşan sel Duhok'ta 3 kişinin ölümüne neden oldu, kurbanlardan ikisinin cesedine halen ulaşılamadı. Selde en az 11 kişi yaralandı. 160'tan fazla ev ve 50 araçta hasar meydana geldi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

Erdoğan’ın sokak köpekleriyle ilgili talimat verdiği öne sürüldü

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahipsiz köpeklerinin uyutulması hakkında bakan ve bürokratlardan bilgi aldığı ve "Daha ne bekliyorsunuz, adım atın, çok şikayet alıyoruz" diye kızdığı öne sürüldü.