YOLCU MİNİBÜSÜ ÇIĞ ALTINDA KALMIŞTI - Muharrem Tekin isyan etti: Güzeldere Tüneli ne zaman bitirilecek?

28-02-2024
Rûdaw
Etiketler Hakkari Kara yolu Van Çığ Muharrem Tekin Tünel
A+ A-

Haber Merkezi - Önceki gün Van-Hakkari kara yolunda bir yolcu minibüsünün geçişi sırasında çığ düşmesi sonucu araç sürüklendi. Yolcu minibüsünde bulunan 1 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Tekin, kazaya dikkat çeken bir açıklama yaparak bu tür kazaların Van-Hakkari kara yolunda sık sık tekrarlandığını daha önce talep ettikleri iyileştirmelerin yolda yapılmasını söyledi.

Muharrem Tekin kazanın yaşandığı Güzeldere mevkiinde 11 yıldır tünel çalışması yürütüldüğünü ancak bitirilemediğini vurguladı ve bölgeye daha fazla ulaşım yatırımı yapılmasını talep etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tekin şu ifadeleri kullandı

“Dün gece Hakkari-Van Karayolunun Güzeldere mevkiinde yolcu servisinin üzerine çığ düşmesi sonucu bir insanımız hayatını kaybetti, 12 insanımız da yaralandı. Öncelikle hayatını kaybeden yurttaşımıza Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yıllardır çağrı yapıyoruz. Her platformda dile getiriyoruz. Valiler, KGM ve her dönemin Ulaştırma Bakanına kadar rapor halinde, masalarına oturarak sözlü bir şekilde anlatmaya çalıştık. Bir kez daha sesleniyoruz. Hakkari’ye üvey evlat muamelesi yapmayın. Coğrafyanın kaderi değil, ihmalkarlıktır bizleri bu yollarda öldüren.

Türkiye’nin her yerine büyük tüneller, viyadükler, köprüler, otoyollar yapılıyor ama Hakkari-Van Karayolunda 11 yıldır 3 km Güzeldere Tüneli bitirilemedi. Hakkari’nin Derecik İlçesinden tutun Yeniköprü’ye kadar, Çukurca’dan tutun Hakkari Merkeze kadar ve Hakkari’den tutun Van Güzeldere Geçidi’ne kadar bu yol tam bir ÖLÜM YOLU…

Hakkari’nin bu yollarında yıllardır heyelan, çığ ve yola düşen büyük kaya parçalarından onlarca canımızı yitirdik. Ne yapıldı, herhangi bir önlem alındı mı? Tabi ki hayır. Yeniköprü mevkiinde ve Çukurca yolunda aylardır heyelan düşüyor, neredeyse her gün oralardan geçen insanların üzerine yağmur gibi kayalar düşüyor. İnsanlar öylece kaderine terk edilmiş durumda. Önlem almak için daha kaç canın ölmesi gerekir.

Şimdi soruyoruz..

11 Yıldır tamamlanamayan Güzeldere Tünelini ne zaman bitirmeyi ve hizmete sokmayı düşünüyorsunuz?

Yüksekova-Yeniköprü arasında yapımı devam eden ve Ulaştırma Bakanı tarafından “ışık görüldü” merasimi yapılan tüneller ne zaman tamamlanacak?

Tüneller faaliyete geçene kadar Yeniköprü mevkiinde alternatif bir geçiş düşünülüyor mu yoksa insanların üzerine kayalar düşmeye devam mı edecek?

Yola yağmur gibi kayaların düştüğü Çukurca yoluna bir çözüm düşünülüyor mu?

Yolların kapanmasına ve can kaybına neden olan çığ bölgelerine çığ tünelleri yapılacak mı?

Büyük tonajlı araçların da sık kullandığı ve sık sık çökmelerin yaşandığı Yüksekova-Şemdinli ve Şemdinli-Derecik Karayolunda genişletme çalışmaları olacak mı?

Özellikle seçim dönemlerinde Hakkari’yi ziyaret eden siyasetçiler, bakanlar, bölge halkını anlamanız için Hakkari’de karayollarını kullanmayı düşünüyor musunuz?

Sahi siz bu yollardan hiç geçtiniz mi?…”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli