HDP'li Besime Konca tutuklandı

29-05-2017
Rûdaw
Etiketler HDP Besime Konca
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra Batman'da gözaltına alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamalarında tutuklu yargılanan Konca'nın 3 Mayıs'ta görülen duruşmada tahliye edilmişti.

 

Savcılığın itirazda bulunmasının ardından itirazı değerlendiren üst mahkeme Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs'ta Konca hakkında yakalama kararı verdi.

 

Batman Havalimanı'nda gözaltına alınan Konca, adliyeye götürüldü. Mahkemeye çıkarılan Konca yeniden tutuklandı. 

 

Tutuklandıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Besime Konca, şunları kaydetti:

 

 “Mahkemeler bir birlerine paslaya paslaya, 5 saat sonra nihayetinde 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beni hem üyelikten, hem propagandadan tutuklama kararı verdi.

 

Beni 5 aydır yargılayan mahkeme üyelikten beraat vermişti. Propagandadan da ceza verilmesi için mütalaasını okumuştu. Sil baştan, bu mahkeme tekrar bu hukuksuzluğa, bu utanca imza atmış oldu.”


Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 13 Aralık 2016'da tutuklanan Konca, mahkeme tarafından hakkında yurt dışı yasağı konularak tahliye edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli